Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries estrenen el seu darrer àlbum al Tradicionàrius

Una de les formacions que s’han cobvertit en clàssics del Festival Tradicionàrius ha estat des dels seus inicis el grup ebrenc més Quico el Célio, le Noi i el Mut de Ferreries. Enguany, celebren 30 anys de trajectòria musical sense interrupcions, parèntesis ni punts i a part, que es tradueix en més de 2000 concerts, 14 discos, 23 espectacles, el Premi Nacional de Cultura, el Premi Joan Amades, dos premis  ARC, un premi Altaveu i 12 premis Enderrock, aquests darrers tots atorgats per votació popular. 

El divendres 3 de març a les 22.00 hores, a l’Auditori Jordi Fàbregas, estrenaran el seu últim espectacle, «Ilercavòria», nom amb què es coneix l’antic territori de les Terres de l’Ebre, els Baix i Alt Maestrat, els Ports i el Matarranya. 

En aquesta cas es recupera els orígens de l’antiga regió de l’Ebre a través de cançons que han esdevingut himnes populars i han forjat la seva identitat. Els Ilercavons són els primers pobladors ibers d’aquesta gran área geogràfica. El nou treball dels ebrencs fa un viatge retrospectiu des de l’actual Terra de l’Ebre al seu capítol 00 (Ilercavònia) a la recerca d’un retrobament entre els orígens i el segle XXI: històries antigues, cançonetes que el poble ha convertit en himnes, poesia d’avui i una visió de la gent i el paisatge d’un territori bàsic per entendre la realitat de tota una gran àrea geogràfica que respira les tradicions i la cultura popular de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears i el Baix Aragó. En un mapa iber, a les Terres de l’Ebre hi hauria Ilercavons, a Lleida Ilergets, a Tarragona cossetans, a Barcelona laietans, a Vic ausetans… El projecte inclou una extensió del relat a nivell del territori català a través de cançons. 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.

More in Actualitat