Novaedició del cicle «Música i Cinema» als Cinemes Girona

Aquest passat 8 de maig va començar als  Cinemes Girona, una nova edició del cicle MÚSICA I CINEMA, organitzat per l’Associació Messies Participatiu. El cicle consta de la projecció de tres pel·lícules, comentades per un especialista en música clàssica i també per un expert en cinema, per donar pas a un col·loqui amb els assistents.

La primera projeccció va ser aquest passat dia 8 amb el film «Copying Beethoven«, dirigida per Agnieszka Holland.

La segona serà el 17 de maig, a les 19:00h: La pel·lícula escollida serà «La pasión de Rey» (2000), de Gérard Corbiau, i el compositor retratat al film és el franc-italià Jean-Baptiste Lully (1632-1687).

Joan Vives, que és expert en Lully, parlarà del compositor, i Pere Vall d’algunes curiositats d’una pel·lícula que ens retrata excel·lentment la cort de Versalles i el regnat de Lluís XIV “El Rei Sol”. Boris Terral interpreta Lully; i Benoît Magimel fa de Lluís XIV. A continuació hi haurà un col·loqui.

Finalment el 29 de maig, a les 19:00h: Es projectarà «La pasión de vivir» , dirigida per Ken Russell l’any 1970. Richard Chamberlain es posa a la pell del compositor rus Piotr Ilitx Txaikovski (1840-1893).

Jaume Radigales explicarà als assistents tot el que sap de Txaikovski; i Pere Vall, tot el que sap sobre l’obra de Ken Russell, a més de curiositats de la pel·lícula. A continuació hi haurà un col·loqui.

Les entrades del cicle MÚSICA I CINEMA ja es poden comprar a la web de Cinemes Girona o bé a les taquilles del carrer Girona, 175.

L’Associació Messies Participatiu és una entitat cultural que organitza activitats i esdeveniments musicals. El seu primer projecte, i eix central a partir del qual van néixer, va ser l’organització d’un concert participatiu del Messies de Händel.  La missió principal de l’Associació és estimular la pràctica social del cant i la música.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.

More in Actualitat