Com triar la millor escola per als nostres fills

Febrer i març són els mesos de portes obertes en la major part dels centres educatius. Aquestes jornades, serveixen per a apropar-se i conèixer de primera mà les escoles, les seves metodologies, les seves instal·lacions i poder realitzar totes les consultes i aclarir els dubtes que tinguem a fi de poder prendre una decisió encertada sobre quin col·legi és el més adequat per al nostre fill. L’oferta educativa en l’actualitat és molt variada, per la qual cosa no és una elecció senzilla. Abans de decantar-nos per un centre o un altre, és necessari entendre que no hi ha cap que sigui perfecte, per la qual cosa haurem de triar aquell que compleixi la major part dels nostres requisits, i sobretot els que per a nosaltres no siguin negociables.

Alguns dels aspectes que haurem de tenir en compte, per exemple, són:
– Tipologia d’escola: pública, concertada o privada.
– La seva ideologia: laica o religiosa.
– La seva metodologia: si preferim un ensenyament tradicional o un ensenyament alternatiu (entre els quals es trobarien els mètodes Waldorf, Reggio Emilia, Montessori…).
Aquestes tres variants ens ajudaran a delimitar molt els centres educatius, motiu pel que és aconsellable començar sempre per aquestes qüestions.
Quan ja tinguem clars els punts anteriors, seguirem amb altres qüestions que tot i no ser tan excloents, sí que ens poden ajudar a decidir-nos:
– Opinions d’altres pares o exalumnes.
– Proximitat al domicili o al centre educatiu, o en el seu cas, quines són les rutes d’autobusos disponibles.
– Oferta d’activitats extraescolars.
– Si el centre és bilingüe o no.
– Horaris i possibilitats de permanències.
– Proposta educativa.
– Valors del col·legi.
– Protocols en cas d’assetjament escolar.
– Nombre d’alumnes per aula.
– Les instal·lacions (més llum natural, espais més amplis,  més modern, contacte amb la natura…)
– Si es respecten els ritmes de cada alumne.
– Com es tracten els casos especials.
– Si hi ha menjador propi o és càtering. 
– Seguretat dins del centre.
– Règim disciplinari del centre.
– Nivell acadèmic del col·legi.
– Existència de servei mèdic.

Finalment, cal tenir en compte, que una vegada triada l’escola, la nostra tasca com a pares no finalitza, sinó que és necessari implicar-nos dia a dia en l’educació del nen i fer un seguiment exhaustiu per a comprovar que evoluciona de manera adequada durant totes les etapes educatives, ja que de no fer-ho, potser ens haurem de plantejar un canvi. I és que cada nen té la seva personalitat, evoluciona de forma diferent i té unes necessitats concretes.

Text: Eva Remolina / AMIC 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.

More in Actualitat