El 26 de gener hi ha una nova ruta de «Dones de pes» per conèixer dones rellevants gracienques

Aquest dijous 26 de gener de 2023 les dones del Col·lectiu Minerva tornen a sortir al carrer, per explicar a quin vulgui les històries viscudes de dones rellevants gracienques i conèixer una mica més les seves biografies. L’activitat tindrà format de ruta sota el nom «Ruta Nord Dones de Pes».

El Col·lectiu Minerva |

És un punt de trobada per les creadores del districte i un altaveu del talent femení i la creació cultural de les dones de Gràcia per a la comunitat i l’entorn artístic de la ciutat. La seva finalitat és el foment de la creació cultural de les dones, des del territori i amb perspectiva de gènere. Amb aquesta intenció, es proposen, per exemple reconèixer el valor artístic, cultural i social de les creacions de les dones, apoderar, recordar, visibilitzar i promocionar la producció i difusió de les seves creacions, també promoure la contractació d’aquestes creadores en espais i institucions artístiques i culturals, públiques i privades, promoure la marca Gràcia com a viver de talent femení, o educar en la igualtat a través de la creació cultural, entre molts altres objectius.

Un llibre que es converteix en ruta |

L’any 2018 es va publicar gràcies a l’ajut de l’Ajuntament de Barcelona, el llibre «Dones de Pes, 18 vides de Gràcia (1835-2015) un llibre que tenia com a objectiu donar reconeixement a les dones oblidades i deixar constància de com van contribuir a configurar la societat actual. En la redacció d’aquest llibre hi van participar algunes Minerves i és a partir de la seva publicació que es va decidir aprofundir i posar cara als espais on van viure aquestes a partir de les rutes guiades. Anteriorment, s’havia fet la ruta sud i el dijous 26 de gener s’inaugura la ruta nord.

Però quines són aquestes dones de pes, que són alhora les protagonistes del llibre i de les rutes pels carrers de Gràcia de la zona nord?

Doncs són, Núria Folch: escriptora, Maria Mullerat: pedagoga i mestra d’educació especial, Maria Baldó: pedagoga i mestra, Dolors Canals: pedagoga i investigadora, Clementina Arderiu: poeta, Margaret Gross: fotògrafa, Remedios Varo: pintora, Maria Antonieta Cot: bibliotecària.

A més de parlar d’aquestes dones basant-se en els textos publicats al llibre de dones de pes, durant la ruta també s’aniran explicant diferents edificis arquitectònics. La ruta serà el 26 de gener a les 10:30 h. Durada: aproximadament 2 hores, amb inici a la Plaça Mons, és una activitat gratuïta però prèviament cal inscriure’s a través de l’adreça de correu electrònic:  minervescreadoresdegracia@gmail.com

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.

More in Actualitat