L’Ajuntament activa el pla d’emergència «Operació Fred»

enero 24, 2023

Les previsions deien que aquesta setmana podria nevar a cotes baixes o fins i tot en algunes zones de la mateixa costa, a hores d’ara a la ciutat de Barcelona no hi ha rastre de neu, però sí de temperatures molt baixes. Per aquest motiu des del passat dissabte 21 de gener de 2023 l’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa el dispositiu del pla «Operació Fred» per tal de poder donar assistència a les persones que viuen als carrers de la ciutat.

El pla inclou l’habilitació un total de 262 places addicionals per acollir les persones que ho vulguin, en un dispositiu dinàmic que s’anirà adaptant en funció de les necessitats que es detectin i la demanda que calgui atendre. Aquestes places es divideixen de la següent forma: Les 75 places del Centre d’Acolliment d’Emergència (CAE) que ja estaven funcionant com a dispositiu temporal en el marc de l’activació de l’Operació Fred en fase preventiva des del passat 1 de desembre. Per altra banda 73 places addicionals al mateix CAE gràcies a la instal·lació de llits en sales polivalents i altres espais del nou centre, unes 34 places més exclusivament per a dones al Centre d’Estades Breus, i finalment 80 places a l’equipament municipal que hi ha ubicat al passatge Dos de Maig.

Amb dades recents a la mà el pla d’activació d’enguany, el passat 1 de desembre, ha atès 350 persones diferents (287 homes i 63 dones) en coordinació amb la quarantena d’entitats que conformen la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL).

Don't Miss

El TOT Gràcia Magazine #20 d’estiu ja és al carrer

Aquesta setmana ja s’ha repartit el número 20 del TOT Gràcia Magazine,

Del 27 de juliol i fins al 22 d’agost tall per obres a la L4 del Metro

El Metro de Barcelona està en obres, des de fa setmanes els