Torna la Festa Major de Gràcia amb 23 carrers guarnits

Aquesta setmana s’ha presentat en roda de premsa una nova edició de la festa major. Així doncs, un any més del 15 al 21 d’agost Gràcia viurà novament la seva festa major. Enguany es manté la mateixa xifra de carrers guarnits, en total 23, que participaran en el tradicional concurs de carrers guarnits. I, per altra banda, també hi haurà una nova edició del concurs de balcons, portalades i comerços guarnits. Aquest 2023 en total hi han participat 42 obres realitzades pels veïns i pels comerciants de la Vila de Gràcia.

Les novetats d’enguany |

El bou de Gràcia

Per començar una de les novetats importants és la presentació del Bou la nova peça d’imatgeria festiva de Gràcia que es presentarà el mateix dia 15 d’agost a la plaça de la Vila. Aquesta figura s’hi suma a la ja existent com l’àliga i el lleó, que tots tres formen part del seguici diürn organitzat per la colla l’Àliga de Gràcia.

Itineraris segurs 

Per primer cop dins de l’organització de la festa major s’han establert uns itineraris segurs per tal de prevenir qualsevol mena de conducta delictiva i contra la llibertat sexual. Aquests itineraris han estat dissenyats de forma conjunta amb la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra. Des del vespre i fins a la finalització de les festes, aquests itineraris estaran vigilats per diferents parelles de policies, tant de la Guàrdia Urbana com dels Mossos d’Esquadra.

Quin son aquests itineraris? Doncs en son tres:

1) De Plaça Lesseps passant per Gran de Gràcia fins a la Diagonal.
2) De Plaça Gal·la Placídia, per Travessera de Gràcia fins a Plaça Joanic.
2) De Plaça Lesseps per Torrent de l’Olla fins al carrer Còrsega.

No és una novetat per cal fer esment que la festa major continuarà tenint un Punt Lila contra les agressions masclistes i també les LGTBI-fòbiques. Estarà ubicat a la Plaça de la Revolució des del dimarts 15 al dilluns 21 funcionant des del capvespre, i fins al final de la jornada festiva.

Plaça del Folk

I després que l’any passat el Centre Artesà Tradicionàrius no es pogués encarregar de la programació de la Plaça del Folk, enguany tornen a ser els responsables dels artistes que hi podrem veure actuar on hi passaran artistes com Balkan Paradise Orchestra, Arrels de Gràcia o La Portàtil FM entre molts altres.

Gastronomia

El Cargol de Gràcia serà l’encarregat de tornar a posar en marxa l’Espai Gastronòmic Tasta Gràcia a la Plaça Manuel Torrente, amb diverses activats gastronòmiques i amb ambient festiu.

Joanic i les arts escèniques

La plaça es converteix en l’epicentre de les arts escèniques com la dansa, el swing, el teatre, la màgia, la poesia o el circ. Un gran ventall de propostes relacionades ¡amb les arts escèniques per gaudir-les amb tota la família.

CANAL TOT FESTA MAJOR

Podreu seguir tota l’actualitat de la Festa Major en el canal especial que ha obert el TOT Gràcia clicant en aquest enllaç.

Don't Miss

El TOT Gràcia Magazine #20 d’estiu ja és al carrer

Aquesta setmana ja s’ha repartit el número 20 del TOT Gràcia Magazine,

Del 27 de juliol i fins al 22 d’agost tall per obres a la L4 del Metro

El Metro de Barcelona està en obres, des de fa setmanes els