Miquel Castilla «Volem ser la botiga insígnia de Suzuki a Catalunya»

junio 3, 2022

Romakuruma és el concessionari oficial de la marca japonesa Suzuki del Grup Rmotion amb més de trenta anys de trajectòria en el sector de l’automòbil, i conformant un dels grups més grans de Catalunya dedicats al sector del motor. Parlar de Suzuki és sinònim de cotxes tot terreny, amb marques tan conegudes i populars com el Vitara. Ara però no obstant això, la marca es rejoveneix amb uns dissenys més moderns i acords als temps actuals conservant però, tota l’essència de la qualitat del que significa la mecànica Suzuki. Per aquesta raó els responsables de Rmotion han decidit obrir una boutique al Carrer Balmes, núm. 234 de Barcelona, un espai que vol esdevenir referència a Barcelona i ser la insígnia de la marca Suzuki a Catalunya.

Romakuruma forma part del Grup Rmotion Automotive…
Rmotion és un dels grups més grans de Barcelona dedicat al món de l’automoció, la nostra empresa incorpora sis marques dins del grup i tenim presència al Barcelonès, El Maresme i al Vallès. Per altra banda, Romakuruma és una de les empreses més joves, que va començar ara fa tres anys portant les marques Suzuki, Mazda i Honda. Cal destacar que Suzuki és la marca que tenim a Barcelona i amb la que hem obert botiga aquí al carrer Balmes.

Perquè decideixen apostar per la marca Suzuki a partir del 2014?
Just després de la crisi, ens trobem en un moment en què hi ha moltes petites empreses del món de l’automoció que es troben en una situació difícil i que en molts casos acaba amb la venda del negoci. En el nostre cas en ser una empresa gran, la direcció va decidir fer una inversió i apostar per l’expansió i vam comprar una d’aquestes empreses, que com a resultat ens va donar una forta presència a l’àrea de Barcelona.

I que us ofereix Suzuki per als vostres clients?
D’entrada tot i ser una marca molt coneguda en el passat, Suzuki va tenir una època daurada en què les xifres de vendes eren molt bones, però després a causa de la situació econòmica tot plegat es va refredar una mica. D’alguna manera Suzuki no estava dins de la llista de la compra del client que volia renovar o comprar-se un cotxe nou. Però d’altra banda, els clients de Suzuki sempre han estat molt fidels i tenim uns models que són molt coneguts, com per exemple el Swift que fa més de quaranta anys que es fabrica, o com abans comentàvem models com el Samurai o el Gran Vitara que mantenen la marca en la memòria col·lectiva. Ara però Suzuki ha decidit rejovenir la marca, i des del 2015 han començat a treure nous models, amb una política d’empresa que té com a resultat que la marca torni a posicionar-se dins del mercat de l’automòbil, a més també s’ha fet una forta aposta per tenir una gran gamma de cotxes híbrids, apostant tant pel motor benzina, com per la benzina-híbrida.

I en aquesta nova etapa de Suzuki decidiu obrir una nova botiga enguany ubicada al carrer Balmes 234?
Des del punt de vista del nostre grup, el que busquem amb l’obertura d’aquest nou local, és tenir una botiga de referència a Barcelona ciutat. Nosaltres fins fa poc teníem una botiga al Poble Nou, i amb aquesta nova etapa decidim traslladar-nos al local de Gràcia perquè entenem que pels clients de Barcelona, estar en una zona com aquesta, ens dóna molta més visibilitat, i alhora en serveix per posicionar-nos i esdevenir la botiga insígnia de Suzuki a Catalunya. Per aquesta raó vam decidir obrir la boutique en aquesta zona. Una altra de les raons és per a poder estar molt més a prop del client i per tant donar facilitats perquè el públic ens visiti i pugui descobrir la nostra gamma de vehicles. Això no implica que la part de tallers no la podem tenir al centre de la ciutat, sinó que la seguim tenint en altres zones de la ciutat, però era necessari estar presents aquí.

Quin són els serveis que ens ofereix Suzuki i Romakuruma?
Nosaltres oferim la venda de vehicles Suzuki i tots els serveis del món de l’automoció. És a dir des del sistema de compra, al finançament del vehicle, les assegurances. Oferim també un servei de rènting, així com, la reparació dels vehicles amb recanvis originals, o valoracions dels cotxes usats i per tant també la compra.

Abans comentaves que Suzuki s’ha rejovenit i ho podem veure sobretot en l’estètica dels vehicles, però alhora segueix mantenint l’essència de sempre?
Doncs sí, de fet Suzuki segueix sent un vehicle tot terreny, per exemple el Vitara que és el cotxe insígnia dins de la marca segueix mantenint-se fidel i té moltes característiques d’un tot terreny, de fet he pogut veure conduccions extremes amb un Vitara comprovant com responia, cosa que amb altres cotxes millor no provar-ho. Sí que és cert que pel que fa al tema de les emissions de CO2 s’hi han hagut d’eliminar elements bàsics d’un tot terreny pur com és la reductora. Cal esmentar que avui en dia, el vehicle més venut segueix sent el Vitara, i les xifres mostren que el que més se segueix venent és el 4×4. Per tant la marca segueix mantenint aquesta essència del tot terreny que tots coneixem. Així i tot Suzuki és una marca que a Espanya només té cinc models, però a la resta del món hi ha més de quinze models que no s’estan distribuint a casa nostra. I això fa que sigui la marca número 1 en vendes a Àsia. Aquí a Espanya la gamma es basa en el Vitara i aquest any 2017 vam posar a la venda el nou Swift i l’Ignis.

Els clients de Suzuki són molt fidels a la marca, segurament per totes aquestes prestacions que anomenàvem…
Sí de fet el principal client que tenim, és un client que ja ha estat abans client nostre i segurament una de les principals raons, és que els vehicles de Suzuki són cotxes molt fiables, amb una mecànica relativament senzilla i per tant tenen molt poques avaries. Això és molt important, perquè el grau de fidelitat del vehicle és altíssim, i això en definitiva és el que es valora molt positivament, al final el client sap que és un cotxe que dura molts anys. Finalment aconsegueixes que els clients estiguin satisfets i tornin, alhora però, i com deia abans, amb la sortida d’aquests nous models Suzuki el que ha fet és anar també a buscar el públic més jove.

David Ramon

David Ramon. Editor i director del TOT Gràcia Magazine.
Actualment també a Ona Mar Fm.

Deja una respuesta

Your email address will not be published.

Don't Miss

Aquest cap de setmana darrer «Obrim Carrers» de la temporada

Aquest dissabte 29 i diumenge 30 de juny del 2024 serà el