Les Carteres Reials visitaran Gràcia el 4 de gener de 2023

Aquest dimecres 4 de gener de 2023, Gràcia rebrà una visita molt especial. Es tracta de l’arribada de les Carteres Reials als carrers de la vila. Un any més visitaran Gràcia per tal de recollir les dels nens i nenes que entregaran als Reis Mags d’Orient.

L’inici de la torbada amb les Cartetes Reials serà aquest dimecres 4 de gener a les 17.30 hores. Així l’Ona, la Sitar i l’Estel de Foc faran un recorregut pels carrers del barri que finalitzarà a la Plaça de la Vila, on seran rebudes per les autoritats i es llegiran uns parlaments. Després de saludar tots els presents, les Carteres Reials ocuparan els seus trons i recolliran les cartes.

El recorregut |

Així doncs, les Carteres Reials iniciaran el seu recorregut als Jardinets de Gràcia a les 17.30 hores per seguir cap a Gran de Gràcia, al carrer Montseny, la Perla, i Sant Lluís, pel Torrent de les Flors, Travessera de Gràcia, Torrent de l’Olla, carrer Diluvi fins a arribar a la plaça de la Vila. A les 19.30 hores hi haurà el parlament de les Carteres Reials amb les autoritats, i després hi haurà l’acte d’entrega de cartes per part dels nens i nenes que així ho desitgin.

Novetats i sostenibilitat |

Durant l’aturada forçosa de la pandèmia, els festers i festeres de Gràcia han seguit treballant en aquest projecte que treu al carrer més de 500 persones actuants entre festers i festeres de diferents comissions de festa major, entitats com Castellers de la Vila de Gràcia, Sant Medir o els Geganters de Gràcia; empreses com Danzarabic o Cazcarra i escoles com La Salle, el Nou Patufet o els Salesians de Sarrià. S’han realitzat nous elements d’attrezzo, referensnts als decorats de la carrossa – estafeta de correus, intensificat el teatre de carrer i reforçat la part tècnica i lumínica de la cavalcada. A més, per incrementar el valor social de la cavalcada, la marca Diamcoop – empresa de moda africana confeccionada per exmanters – va dur a terme el vestuari del seguici de l’Estel de Foc amb teles provinents del Senegal . Per altra banda, sent coherent amb el missatge d’apoderament femení que transmet la història de les tres Carteres Reials, el vestuari dels seguicis de l’Ona i la Sitar van ser duts a terme per la marca Dona Kolors, una empresa amb un fort compromís social que dona oportunitats econòmiques i laborals a dones en risc d’exclusió social.

El projecte |

El projecte de les Carteres Reials és un dels més importants de l’entitat Fundació Festa Major de Gràcia i la que aplega més volum de visitants després de la mateixa Festa Major de Gràcia. Per aquest motiu, el passat 19 de desembre es va poder estrenar el conta – contes » Cartes, carbons i estels voladors «, escrit per Joan Sánchez i Clara Martín i recolzat amb la Beca Crea de l’Ajuntament de Barcelona. Aquesta història ens parla de respecte i acceptació de la diferència, de convivència entre persones d’orígens diversos i d’apoderament femení. Valors que cal continuar defensant i
transmetent a les noves generacions

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.

More in Actualitat