Tanxugueiras i Marala actuaran al Palau de la Música Catalana dins del Festival Tradicionàrius

Un any més, i ja és el tercer el Festival Folk Internacional Tradicionàrius i el Palau de la Música Catalana col·laboren de nou per portar al Palau: Tanxugueiras el proper 10 de març, 20.00 hores a la Sala de concerts, i Marala el 16 de març, 20.00 hores al Petit Palau. Dos grups que han revolucionat l’escena tradicional en els últims anys i que tenen com a base la música d’arrel de diferents territoris que exploren d’altres estils i sonoritats per fusionar-los i oferir propostes eclèctiques i contemporànies.

Els concerts s’emmarquen dins del cicle Palau Fronteres, que busca diluir les fronteres entre la música popular i la música clàssica explorant nous territoris i formats i proposant als artistes descobrir nous estils i formes de presentar-se davant el públic. Per la seva banda, el CAT Centre Artesà Tradicionàrius, com a centre estable de música folk, amb col·laboracions com les del Palau de la Música Catalana, té l’objectiu de programar i crear aliances amb els grans centres de música del país, arribar a nous públics i assolir el repte de majors aforaments.

Sobre Tanxugueiras |

Sabela Maneiro, Aida Tarrío i Olaia Maneiro son Tanxugueiras, tres cantareiras per a una nova dècada. Només elles són capaces de reinterpretar els sons de la tradició mil·lenària fusionant-la amb els ritmes urbans, més propers al trap i a l’electrònica. La seva energia, el seu empoderament, la seva contundència i el seu virtuosisme vocal són els màxims exponents del seu innovador estil, conegut com a trad. Exploren amb curiositat la fusió de la tradició i la potencialitat de les seves veus fins a convertir-se en el que són avui en dia: una de les propostes més innovadores, autèntiques i sorprenents de la Península Ibèrica.

Sobre Marala |

Marala integrat per Selma Bruna, Clara Fiol i Sandra Monfort, són tres dones músics i compositores originàries de Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià. Dalt de l’escenari s’evidencia la complicitat de les veus i els cossos. Veus de tradició, de proximitat i de nuesa es barregen amb guitarres i instruments de percussió tradicionals. Una proposta d’arrel, lluminosa i trencadora, que respira amb alens femenins. Presenten el seu últim treball discogràfic, Jota de morir, premiat com a millor disc de l’any per la crítica dels Premis Enderrock. Un disc resplendent, lluminós, una simbiosi precisa i preciosa entre tradició i modernitat, per desgastar una mica més un tòpic que ara i aquí adopta un nou sentit.

You may also like

Comments are closed.

More in Actualitat