Jornada de portes obertes per descobrir el projecte de Jesuïtes Gràcia. Col·legi Kostka

Jesuïtes Gràcia. Col·legi Kostka, som i fem comunitat. El valor de la comunitat educativa de Jesuïtes de Gràcia

La comunitat educativa de Jesuïtes Gràcia, és una comunitat formada per alumnes, docents i famílies que junts lideren el procés de creixement de l’alumnat a través de la seva cultura col.laborativa. Una cultura que acompanya, forma, empodera i construeix aprenentatges durant tot el procés educatiu de l’alumnat a l’escola.

La singularitat de la nostra comunitat educativa és saber treballar en una cultura dialògica i participativa a on, alumnat, docents i famílies, interaccionen, participen i promouen el diàleg d’escola. Conversa i diàleg esdevenen instruments comunicatius dins la nostra comunitat que afavoreixen l’aprenentatge constructiu i compartit. La conversa és mirada i escolta, és presència i paraula.

Jesuïtes Gràcia esdevé una comunitat flexible, oberta a la participació democràtica que treballa en xarxa amb un objectiu comú, el projecte educatiu del centre. Un projecte únic i singular amb una cultura innovadora al servei de les persones que treballa l’educació per a la ciutadania global per tal de poder comprendre què passa al món i cultivar la mirada crítica.

Una mirada integral, humanista i humanitzadora cap a les persones que fa diferent a la comunitat educativa de Jesuïtes Gràcia, que tot i la seva pluralitat i contrast d’idees sempre treballa amb corresponsabilitat i amb la voluntat d’acompanyar a l’alumnat fomentant una educació global vinculada amb la realitat local.

El fet que Jesuïtes Gràcia sigui una gran escola formada per 3 escoles petites (Escola Infantil, Escola Primària i Escola Secundària),  fa que aquesta cultura col.laborativa prengui una especial rellevància quan es du a terme dins d’una comunitat educativa connectada amb 3 petites comunitats facilitadores d’entorns de confiança i proximitat. En les petites comunitats, s’estableixen contextos d’aprenentatge personalitzats i enriquidors que donen resposta a l’acció educativa de cada etapa escolar.

L’escola, situada al pulmó verd del barri de Gràcia, esdevé un centre de referència socioeducatiu en l’entorn del barri. Escola i barri, s’enriqueixen mútuament a través dels projectes comunitaris socials i culturals que afavoreixen la vinculació al barri i el sentiment de pertinença al territori. Tanmateix, comparteixen coneixement a través de la participació activa d’activitats, actes i celebracions.

Per tant, la nostra manera de ser i fer escola és aprendre i créixer com una comunitat educativa sòlida que treballa amb i pels altres, generant confiança, implicació i compromís.

Per aquest motiu l’escola celebra el 3 de febrer una jornada de portes obertes del cicle infantil i el 17 febrer per a primària i secundària.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.

More in Actualitat