Durant l’any 2023 més de de 200.000 persones han visitat la Casa Vicens de Gràcia

Acabat l’any 2023 toca fer balanç i la Casa Vicens de Gràcia ho fa recopilant les dades que han portat a poder augmentar el nombre de visitants, consolidant el projecte de la primera casa d’Antoni Gaudí.

Si es pren com a referència el 2019, l’any abans de la pandèmia, l’augment de visitants ha estat del 22%. Tot plegat certifica el procés de consolidació de Casa Vicens com un dels equipaments museístics de referència a la ciutat pels amants de la cultura, en general i de Gaudí, en particular. Un altre element de balanç destacable segons els responsables de la casa és l’increment d’un 125% d’assistents de les visites guiades, amb la novetat de la incorporació de l’opció diària en xinès. Aquest tipus de modalitat de visita és una de les més ben valorades pels visitants d’aquest equipament de la Vila de Gràcia.

Les procedències dels visitants |

D’aquests 200.052 visitants, hi ha un percentatge similar de públic local respecte el 2022 que era d’un 16%. Amb tot, cal destacar un any més l’afluència de persones d’altres països. En total, n’han vingut de 109 nacionalitats diferents, entre les més destacades hi ha visitants provinents d’Itàlia, de la resta de l’Estat, de França, dels Estats Units i del Regne Unit.
D’altra banda, cal destacar el públic asiàtic que progressivament torna a viatjar. Segons el director de Casa Vicens, Emili Masferrer «el 2024 serà un any decisiu per a aquest mercat, en línia amb d’altres com l’europeu o el nord-americà que han assolit una bona recuperació el 2023».

Casa Vicens del carrer de les Carolines és la primera casa realitzada per Antoni Gaudí entre els anys 1883 i 1885, va ser declarada Patrimoni de la Humanitat UNESCO l’any 2005, la seva nova etapa com a equipament cultural va iniciar-se el novembre del 2017 després de tres anys de restauració i rehabilitació que van permetre a la casa tornar als orígens.

David Ramon

David Ramon. Editor i director del TOT Gràcia Magazine.
Actualment també a Ona Mar Fm.

Don't Miss

La Zona de lleure per a gossos de Travessera clausurada

A partir del 15 de juliol de 2024 l’àrea d’esbarjo per a

Torna el Concurs de Balcons, portalades i comerços guarnits 2024

Un any més des de la Fundació Festa Major de Gràcia es