Del 17 al 28 de gener 2024 Gràcia celebra la Festa dels Foguerons de Sa Pobla

Mes de gener i això en el calendari gracienc significa que estem de celebració, i que tornem a gaudir de la Festa dels Foguerons de Sa Pobla a Gràcia. Serà del 17 al 28 de gener amb diverses activitats durant la setmana, però sens dubte la més esperada serà l’encesa dels diversos foguerons repartits per les diverses places i carrers de la Vila de Gràcia.

L’acte principal de la celebració, serà el dissabte 27 de gener, que se celebrarà una revetlla amb diferents foguerons que cremaran en diversos carrers i places de Gràcia, música i diferents mostres de cultura popular.

També cal recordar que aquest mateix dia a la plaça de la Revolució hi trobarem un Punt Lila, un estand que oferirà assessorament, informació i suport per prevenir i fer front a possibles situacions d’abús o agressió masclistes i LGTBI-fòbiques en l’espai públic. Aquest espai estarà obert a partir de les 20 hores. També hi haurà una parella itinerant de persones informadores.

La Festa |

L’inici de la festa serà el dimecres 17 i començarà amb la inauguració d’una exposició que ens repassarà els diferents cartells que ha tingut la celebració des de l’any 1993. La mostra s’obrirà el 17 de gener i fins al 2 de febrer amb l’horari de dilluns a divendres de 16.30 h a 20.30 h i entrada de franc a l’Espai Albert Musons (carrer de l’Alzina, 9).

El mateix dia el Centre Artesà Tradicionàrius-El Bar del CAT se celebrarà per segon any la trobada literària de cultura popular que repassarà les novetats editorials publicades entre la diada de Sant Antoni de 2023 i la de 2024. Entrada lliure.

Així doncs, des del dia 17 i fins al 28 trobarem moltes altres activitats, com per exemple un taller de ximbomba, concerts de música, la commemoració dels vint-i-cinc anys de l’Espai Mallorca a Barcelona entre d’altres.

27 de febrer encesa dels Foguerons |

El dissabte 27 serà el gran dia, amb l’encesa dels diferents foguerons repartits per carrers i places de Gràcia. Trobareu foguerons a les Places del Diamant, de la Virreina, i a la plaça de la Vila de Gràcia, amb actuacions de les diferents colles de cultura popular, al voltant de les 21.00 hores hi haurà l’encesa dels diversos foguerons.

Podeu trobar tota la informació d’activitats i els carrers i plaçes en aquesta web i el programa de mà amb el mapa en aquest enllaç.

Els orígens de la festa a Gràcia |

La dels Foguerons de Sa Pobla és una festa originària de Mallorca que se celebra a la Vila de Gràcia des de fa tres dècades, gràcies a un pare que la volia transmetre als seus fills, que estudiaven a Barcelona. Aquesta tradició importada ha arrelat profundament en el calendari festiu gracienc, fins el punt que s’ha convertit en la festa major d’hivern oficiosa de la Vila.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.

More in Actualitat