Jesuïtes Gràcia, Col·legi Kostka, signa amb l’Ajuntament de Barcelona un conveni de col·laboració per incentivar la cura dels espais verds en l’alumnat

Els Jesuïtes Gràcia, Col·legi Kostka, s’incorpora al programa “Mans al verdper col·laborar activament en la cura dels espais verds de la ciutat impulsant accions per una millora de la biodiversitat urbana en l’entorn escolar del centre. Amb l’objectiu de promoure la cura del verd en l’alumnat, l’escola, amb la col·laboració del l’Ajuntament de Barcelona ( Parcs i Jardins ) i amb la coordinació d’entitats del barri, Depana (Lliga per a la Defensa del Patrimoni Natural i l’Aula ambiental Bosc Turull) ha dut a terme la plantaci de fins a 7 espècies de plantes autòctones que permetrà promoure la biodiversitat urbana i guanyar espai verd al barri de la Salut.

Jesuïtes Gràcia, el primer centre educatiu en participar en el programa “Mans en verd” |

Mans al verd” és un projecte de participació ciutadana en la cura del verd i la biodiversitat de la ciutat que s’emmarca en el pla Natura (2021-2030), el full de ruta de l’Ajuntament de Barcelona que aposta per un model de gestió col·laborativa de la infraestructura verda de la ciutat per aconseguir més verd i biodiversitat en l’entorn metropolità. Amb la participació en aquest projecte de naturalització, Jesuïtes Gràcia reforça la seva identitat de centre amb l’objectiu d’educar persones compromeses amb l’acció o el canvi cap a un món més responsable.

El contacte amb la naturalesa esdevé una eina didàctica per l’alumnat de la nostra escola que, a part de despertar interès des de ben petits per la flora i la fauna els ajuda a viure experiències vivencials més enllà de l’aula prenent consciència de l’entorn en el qual vivim”, apunta Laura Ceraldi, responsable de projecte mediambientals de Jesuïtes Gràcia.

Kostka Verd |

Aquesta iniciativa està emmarcada dins del projecte educatiu el Kostka Verd, un projecte de tota la comunitat educativa que impulsa iniciatives de conscienciació ecològica i mediambiental centrades en la participació activa de l’alumnat. A través dels representants ambientals, es proposen i s’impulsen accions d’escola per a la cura de la casa comuna. Des del 2014 Jesuïtes Gràcia. Col·legi Kostka forma part de la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya (XESC) adquirint un compromís actiu i participatiu en l’àmbit de l’educació mediambiental a través de projectes i iniciatives transformadores en l’àmbit escolar i de la ciutat.

Sobre Jesuïtes Educació |

Creada en 2000, la Fundació aglutina el coneixement i l’esforç de les vuit escoles Jesuïtes de Catalunya, promovent el seu treball en xarxa per a enriquir el projecte dia a dia. Som 2.000 educadors al servei de 14.500 persones, el nostre alumnat, amb el propòsit d’educar a homes i dones amb els altres i pels altres. Formem persones compromeses, conscients, competents i compassives, capaces d’entendre un món continua transformació, per al qual han d’estar preparats.
Contacte de premsa

You may also like

Comments are closed.

More in Actualitat