El proper 13 de maig torna l’aplec de la Sardana de Gràcia torna a la Plaça Joanic

Enguany L’aplec de la Sardana de Gràcia torna a la Plaça Joanic el pròxim 13 de maig des de les 18.00 h fins a les 23.00 hores. Amb aquesta, seran 66 les edicions en les quals els mateixos festers i festeres que a l’agost decoren carrers i places per la festa major, al maig, dediquen els seus esforços a organitzar una jornada dedicada a la dansa nacional de Catalunya.

Aquesta tradició gracienca va començar l’any 1956, i això converteix a l’aplec de sardanes de Gràcia en el més antic de la ciutat, fet pel qual durant molts anys se’l va conèixer com l’aplec de Barcelona.

Edició 2023 |

A l’edició d’enguany les cobles que presidiran la primera part de l’aplec seran la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona i la Jovenívola de Sabadell. Després del sopar popular a base de caragolada i botifarrada agafarà el relleu la Cobla Premià. Durant tota la jornada hi haurà concurs de colles improvisades, rifa de regals i l’exhibició de colles veteranes. Fins al moment, les colles confirmades són: Cardener, Amunt 9, l’Espígol de l’Eixample, Amunt 9, Joia Catalana i l’Andreuenca.

Un dels objectius de l’aplec també és el d’apropar la sardana i el seu món nous públics, concretament als més joves, i per això es comptarà amb la col·laboració de la colla sardanista Maig. Aquesta colla jove ens oferirà una exhibició de sardana de competició i una sardana de punts lliures – sardana que apropa la dansa tradicional a una dansa més lliure i contemporània. Seguint aquest esperit, des de l’organització oferirem classes de sardana per tal que nous dansaires s’enduguin les nocions bàsiques de la dansa i per primera vegada s’atreveixin a ballar la sardana. Aquestes classes seran liderades pels balladors i balladores del grup Maig i es faran a la 1a part, a la mitja part i a la 2a part. Entre totes les persones que participin en aquestes classes de dansa rifarem una panera amb productes de San Miguel, de la Festa Major de Gràcia i d’altres productes culturals de la Vila.

En memòria de Joan Dueñas |

L’aplec de 2023 serà dedicat a la memòria de Joan Dueñas, fester de la Comissió del carrer Montmany i qui va encarregar-se de l’organització d’aquest aplec des de finals dels anys setanta a principis dels noranta del segle XX. Amb aquest fet el recordarem i li agrairem tota la feina feta per la sardana des de Gràcia.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.

More in Actualitat