Dimecres 16, 19a Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya al Centre Moral de Gràcia

El proper dimecres, 16 de novembre a les 19:00 hores dins la 19a Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya, es projectarà a El Centre la pel·lícula “Déu és dona i es diu Petrunya”, amb la presentació del film i col·loqui amb Carlos Monte, professor de cinema de la URL. El film ha recollit diversos rpemis com els otorgats l’any 2019, per una banda al Festival de Berlín: Secció oficial, i també al Festival de Sevilla: millor actriu – ex aequo (Zorica Nusheva).

Sinopsi |

Cada mes de gener, coincidint amb el dia de l’Epifania, la majoria d’ortodoxos de l’Est d’Europa celebren la cerimònia de la creu, on un sacerdot llança una creu a l’aigua i els homes (només els homes) l’han de buscar. Es diu que aquell que la trobi tindrà bona sort a la vida i prosperitat. Basada en un cas real, la pel·lícula se situa en un petit poble de Macedònia durant aquesta festivitat. Però en aquest cas és una dona, la Petrunya, qui té la sort de trobar la creu. Els homes no ho accepten i la guanyadora no està disposada a tornar la creu.

La protagonista, símbol de la modernitat, es manté ferma davant la societat patriarcal. Una pel·lícula sobre la necessitat d’arriscar-se per canviar les coses.

Podeu veure la pel·lícula aquest proper dimecres 16 de novembre de 2022 a les 19.00 hores sent l’entrada lliure.

You may also like

Comments are closed.

More in Actualitat