Depurar l’organisme després de les festes nadalenques

Food, alcohol left after Christmas holidays and woman with measuring tape standing on scales indoors, closeup. Overweight problem

Nadal són dies d’estar en família, de desconnexió i màgia, però també sens dubte de menjars copiosos i en general també, de disminució de l’activitat física. Per això, és bastant habitual que en aquestes dates tan assenyalades s’agafin alguns quilets de més. Si ets d’aquestes persones que ha sucumbit al torró i els polvorons, no et preocupis. Et deixem alguns consells per a poder recuperar al més aviat possible el pes anterior.

Hidratació màxima: sempre s’aconsella beure diàriament almenys un litre i mig d’aigua, però després d’aquestes dates, encara més, ja que s’haurà consumit més alcohol i refrescos de l’usual. Els batuts de fruites i verdures també poden convertir-se en grans aliats, perquè a més d’hidratar, aporten antioxidants naturals. Les infusions i la camamilla també són molt aconsellables.

Retira els dolços del teu abast: tot allò que t’hagi sobrat, és millor que com més lluny ho posis, millor. Tenir-ho a ma, no ajuda massa a l’hora de seguir una dieta equilibrada. En el seu lloc, opta per aliments baixos en greixos, com peix o carn a la planxa (millor de carn blanca o magra), verdures, amanides i fruites.

Fuig de les dietes miracle que l’única cosa que fan és fer perdre massa muscular i, que una vegada s’abandonen, produeixen el tan temut efecte jo-jo.

Pren almenys 5 racions diàries de fruites i verdures. Evita l’alcohol i el cafè, així com les begudes amb gas. Practica exercici almenys dos o tres dies per setmana.

Si aconsegueixes que aquests consells es converteixin en hàbits, veuràs com a poc a poc, et desfàs del pes guanyat i tornes a sentir-te amb més energia i vitalitat.

Text: Eva Remolina.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.

More in Actualitat