Comunicat del C.A.T. arran de la privatització per part d’una empresa privada dels concerts a la Plaça del Sol

Fa uns dies saltava l’alarma entre els graciencs i entitats, perquè l’empresa privada Jölssen Events, una empresa amb seu a Terrassa, havia estat la guanyadora d’un concurs per produir i dur a terme els concerts de la Festa Major de la plaça del Sol i del carrer Bailèn d’aquest 2022 tal com informen diversos mitjans de comunicació.

Aquests concerts des de sempre i fins a l’edició de l’any 2019 van produïts i organitzats  per diverses entitats gracienques, una d’elles el Centre Artesà Tradicionàrius que s’encarregava d’organitzar els concerts de la plaça del Sol, sota la denominació de «Plaça del Folk».

Ara arran de la situació i sense saber si el C.A.T. podrà continuar organitzant i programant els espectacles ha emès un comunicat a l’espera de trobar una solució entre les parts implicades i el Districte de Gràcia. Tot seguit reproduïm tot el comunicat enviat pel C.A.T.

«Plaça del Folk – Plaça del Sol Festa Major de Gràcia 2022.

La programació de la Plaça del Folk al llarg dels darrers 16 anys ha estat responsabilitat de l’Associació Cultural per la Tradició Musical TRAM, entitat cultural sense ànim de lucre que gestiona el Centre Artesà Tradicionàrius i el Festival homònim.

Aquesta programació va ser un encàrrec directe del propi Districte de Gràcia després del dissortat assassinat d’un jove a la Festa Major de 2004. Així va ser fins l’any 2019 en què, per raó de l’import, el Districte va fer una licitació pública que va ser adjudicada a TRAM. Enguany, però, el resultat de la licitació ha estat l’adjudicació a una empresa privada, si bé amb una clàusula que especifica que el contingut de la programació és responsabilitat d’una comissió de la qual formen part el propi Districte, la Fundació Festa Major de Gràcia i TRAM.

Tot i que òbviament lamentem la situació, mantenim en aquests moments oberta una conversa amb les persones responsables dels Districte per tal de cercar una solució raonable de la qual farem partícip a la Fundació de la Festa Major de Gràcia.

Al més aviat possible us donarem més informació.

Visca el Folk!
Visca la Festa Major!
Visca la Vila de Gràcia!

Associació Cultural per la Tradició Musical TRAM».

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.

More in Actualitat