Cinemes Girona celebra la Nit del Cinema Europeu amb la projecció del film «France»

diciembre 7, 2022

Del 5 al 9 de desembre d’aquest 2022, Europa Cinemas celebra la Nit del Cinema Europeu, en col·laboració amb 75 sales europees que programen cinema europeu amb regularitat. Europa Cinemas agrupa 3.059 pantalles, 42 països i 739 ciutats. Entre elles els Cinemes Girona, de Barcelona, és una de les 4 sales de l’Estat escollides per aquest esdeveniment, i és l’única de tota Catalunya. Durant la Nit del Cinema Europeu es projecta una pel·lícula europea recent. 

El divendres 9 de desembre, a les 20:30h, els Cinemes Girona projectarà “France” (2021), de Bruno Dumont. La pel·lícula ha estat elegida per Albert Serra. El director de Banyoles parlarà del film de Dumont i també mantindrà un col·loqui amb els assistents sobre la seva pròpia manera de veure el cinema. Es tracta d’una activitat gratuïta, i les entrades es poden aconseguir a través d’aquesta web.

Protagonitzada per Léa Seydoux, Blanche Gardin i Benjamin Biolay, “France” explica la història d’una popular periodista i de com canvia la seva vida i la visió de la seva feina a partir d’un incident automobilístic. La prestigiosa carrera de Bruno Dumont (Bailleul, França, 1958) inclou títols com “La vida de Jesús”, “La humanidad”, “Hors Satan”, “Camille Claudel 1915”, “Jeannette, la infancia de Juana de Arco” o la minisèrie “El pequeño Quinquin”.  «France» no s’ha estrenat a les sales espanyoles. 

Albert Serra acaba de rebre el Premi Louis Delluc de la crítica francesa per “Pacifiction”, ex aequo amb “Saint Omer”, d’Alice Diop. A més, la seva pel·lícula encapçala la llista de la revista “Cahiers du Cinéma” de les millors estrenes de l’any, un rànquing de 10 films que tanca la cinta de Jonás Trueba “Quién lo impide”, que va ser estrenada a Cinemes Girona.  

Don't Miss

Novaedició del cicle «Música i Cinema» als Cinemes Girona

Aquest passat 8 de maig va començar als  Cinemes Girona, una nova

Sorteig: El TOT Gràcia et convida a l’estrena del fil «Deep Sea» als Cinemes Girona

Aquest divendres 10 de maig s’estrena als cinemes la pel·lícula «Deep Sea