CAT Tradicionàrius acull el 6è cicle de seminaris sobre llengua aragonesa

Aquest mes de octubre el Tradicionàrius programa un munt d’activitats, una d’elles relacionada amb la llengua aragonesa i la davant de la complicada situació en que es troba l’aragonès, per aquest motiu l’Associació Cultural Colla de Charradors O Corrinche organitza el cicle de seminaris Aragonés en a Mosica. Per segon any consecutiu, el CAT Tradicionàrius acull el 6è cicle de seminaris sobre llengua aragonesa amb la conferència O patrimonio musical d’Ordesa anirà a càrrec de Luís Miguel Bajén, i el concert del grup Biella Nuei el dia 1 d’octubre a partir de les 18.00 hores al CAT Tradicionàrius.

Ordesa, patrimonio mosical y cultural
conferència a càrrec de Luís Miguel Bajén.

Biella Nuei ha recuperat diferents cançons de la tradició oral de la zona del Parc Nacional d’Ordesa i Mont Perdut i de les valls de Broto, Vió, Puértolas i Bielsa com a part del seu projecte per a la recuperació del patrimoni musical, Ordesa. Aquest projecte sorgeix d’una investigació de més de dos anys en la qual s’han recopilat fragments o versions de cançons de tradició oral i testimonis de persones que han fet recreacions pròpies de gèneres d’antic arrelament com albades, pasavillas, romanços, provechos, palotiaus o cascabillos. És un passeig musical, cultural i visual per un dels paratges més bonics de l’Aragó, un espai natural sagrat i únic.

Concert de Biella Nuei
El tour de las buenas vibras 20.30 hores al CAT Tradicionàrius

El grup de folk aragonès Biella Nuei és una de les formacions de més prestigi i qualitat en el camp de la música tradicional. Nascut als anys 80, ha sabut aprofundir en les arrels de la tradició musical aragonesa demostrant que un altre folk és possible, i que no necessàriament ha que ser arqueologia sonora. Va més enllà de la simple fusió, amb una ferma determinació de mirar cap a endavant i d’obrir les orelles als nous sons. 

You may also like

Comments are closed.

More in Actualitat