Aquest dissabte 28 de gener l’Esbart Sant Martí presenta “N9U” al Teatre del Centre i diumenge Concurs de Teatre

enero 26, 2023

La programació del teatre del Centre Moral de Gràcia, segueix amb propostes per aquest cap de setmana, concretament aquest  dissabte, 28 de gener a les 18:00 hores, dins de la programació coordinada XTAC, visita El Centre l’Esbart Sant Martí amb el seu espectacle “N9U”.

«N9U» és una proposta d’un dels esbarts amb més prestigi i qualitat del territori. Un viatge per l’aprenentatge, des de l’arrel i la terra, creixent amb força i vivint cada instant, perquè tot allò que ens vingui de n9u, no ens faci mai por. N9U és un camí, un camí que comences sol, però que només acompanyat agafarà tot el sentit. Podeu adquirir les vostres entrades en aquesta pàgina web.

XXXV Concurs de Teatre Català a Gràcia: «La història del zoo» |

A més aquest mes de gener ha començat una nova edició del Concurs de Teatre Català a Gràcia, al Teatre del Centre Moral de Gràcia, aquest diumenge 29 de gener de 2023, a les 18:00 hores dins es programa l’obra “La història del zoo” d’Eduard Albee, interpretada per la Secció Dramàtica del Centre Catòlic d’Olot. Podeu compra la vostra entrada en aquesta web.

Sinopsis de l’obra 

«L’any 1958, Eduard Albee, amb l’obra The Zoo Story, traspassa definitivament – i ja com una realitat irreversible – l’àmbit intimista d’un teatre experimental i reservat exclusivament als ambients universitaris i culturalistes, per assolir un lloc rellevant als mitjans escènics comercials.

Amb Albee, el teatre avantguardista, adquireix una nova dimensió: Si en molt temps el tema de la incomunicació, ha estat la base del teatre de l’absurd, amb Albee arribarà a les seves últimes conseqüències, creant una situació límit, que servida en un diàleg aspre i sobri, fa que l’espectador s’identifiqui talment en la situació, que arriba a sentir-se colpit per l’angoixa del solitari.

En La Historia del Zoo, coneixerem a Jerry, personatge introvertit, marginat per una societat que li és estranya i a la que no ha aconseguit adaptar-se o simplement acceptar-la, que desprès d’una llarga caminada en direcció Nord a la ciutat de New York, escollirà Peter, típic exponent de la petita burgesia americana – executiu, casat amb dona…, dues nenes, dos gats i dos “periquitos” -, per escupir-li més que explicar-li la seva petita història feta de vivència en un ambient sòrdid i brut… en paraules de Jerry, un femer!!.

Peter apoltronat a la seva realitat de comoditats aparents, es resisteix a acceptar l’existència d’aquest món suburbial que diu no comprendre. Una manera com una altra d’ignorar-lo. La comunicació és doncs en principi impossible.

Jerry es decideix a explicar-li la història del gos i de la seva mestressa, patrona de la mísera pensió que li fa d’estatge, i com aquest gos, agressiu i ferotge – del que no ha sabut fer-se’n amic ni pel camí de l’obsequi o la carícia, decideix emmetzinar-lo, i no aconseguint-ho, es crea entre l’animal mal ferit i ell, una estranya comunicació barreja d’odi i temensa en un pacte mutu de no agressió -. Incapaç de guanyar-se l’estimació, ha aconseguit el seu odi, en definitiva ha despertat un sentiment.

Peter està desconcertat, no vol seguir la conversa, insisteix en que no entén res.Jerry en última instància, violentarà a Peter fins exasperar-lo…, ha decidit acceptar en totes les conseqüències el paper del gos, en un desesperat intent d’establir un contacte!…»

Don't Miss

La Zona de lleure per a gossos de Travessera clausurada

A partir del 15 de juliol de 2024 l’àrea d’esbarjo per a

Diversese obres a Gràcia s’inicien aquest mes de juliol

Aquest mes de juliol s’inicien diverses obres de millora pel que fa