Andrea Porta: «Mai m’hauria imaginat que em proposessin ser pregonera»

Andrea Porta ha estat capitana de l’equip femení del Club Esportiu Europa, que aquest 2023 ha aconseguit l’ascens a Primera Federació. Però alhora aquest mateix any la jugadora ha decidit posar punt final a la seva carrera en l’àmbit del terreny de joc, després de vint-i-set anys i deu temporades al CE Europa. Per aquest motiu entre d’altres enguany és una de les pregoneres de la Festa Major de Gràcia 2023. Al TOT l’hi hem parlat amb ella sobre l’experiència de ser escollida pregonera i sobre la festa major.

Que significa ser pregonera de la festa major?
En l’àmbit personal, la veritat és una sorpresa. Mai m’hauria imaginat que em proposessin ser pregonera i sento que no vaig tant com a Andrea Porta, sinó que en representació del Club Esportiu Europa, i més concretament del primer equip femení. Crec que el pregó és una manera que l’Europa s’apropi més socialment a la vila, tant l’equip masculí com el femení.

Que significa la festa major per a tu?
La Festa Major de Gràcia la conec d’ençà que vaig arribar a Barcelona i sempre l’he viscut des de la part d’observació dels carrers, però un cop vaig aterrar a l’Europa ja vaig començar a veure la importància que tenia la Festa Major de Gràcia per a la vila. I sento que hi formo part. Sempre que anem a passejar amb l’Europa les entitats ens ensenyen la feina que hi ha al darrere, com s’organitza tot el veïnat per tirar-ho endavant i per això dic que és un privilegi que ens hagin escollit a l’Alex Cano i a mi.

Què és el que més t’agrada de la festa?
A mi el que m’agrada molt de la Vila de Gràcia és tenir la sensació que soc a un poble, i això per mi és important perquè soc de tota la vida de poble; sentir que en un racó dins d’aquesta gran ciutat hi ha una vila on tothom es coneix et fa la sensació de ser al teu poble. Per això és admirable que a una gran Barcelona tinguem la Vila, on veus tot això que deia: com el veïnat s’organitza, la relació que hi ha, els lligams entre les diferents associacions… Em fa recordar la meva Linyola.

David Ramon

David Ramon. Editor i director del TOT Gràcia Magazine.
Actualment també a Ona Mar Fm.

Don't Miss

El TOT Gràcia Magazine #20 d’estiu ja és al carrer

Aquesta setmana ja s’ha repartit el número 20 del TOT Gràcia Magazine,

Del 27 de juliol i fins al 22 d’agost tall per obres a la L4 del Metro

El Metro de Barcelona està en obres, des de fa setmanes els