Les bèsties de Gràcia sumen el Bou a l’àliga i al lleó

La Colla de l’Àliga de Gràcia ja fa anys que dinamitza les festes populars amb la tasca de poder recuperar els diversos animals que s’inclouen en els seguicis populars d’arreu de Catalunya.

A la Vila de Gràcia podem gaudir d’un magnífic seguici de foc, molt nombrós i rellevant gràcies als Trabucaires, Gegants, Bastoners i Castellers. Però pel que fa al seguici diürn, veien necessari continuar la línia engegada amb l’Àliga i el Lleó i eixamplar aquesta part del seguici popular gracienc amb noves figures, com en aquest cas la nova del bou. A Catalunya trobem actualment una dotzena de bous. Així doncs, enguany a la festa major s’ha incorporat la figura del bou.

En el cas de Gràcia la imatge del Bou representa l’evangelista Sant Lluc, protagonista del retaule de l’altar major de l’església de Sant Joan Baptista, lloc paradigmàtic de la Vila de Gràcia. La figura de cartó pedra ha estat construïda pel taller de Terrassa El Drac Petit. Té uns 2,5 metres de llargada, pesa entre 35 i 45 kg i serà decorat amb l’escut de Gràcia. La presentació oficial es va fer el passat 15 d’agost d’aquest 2023.

Don't Miss

La Zona de lleure per a gossos de Travessera clausurada

A partir del 15 de juliol de 2024 l’àrea d’esbarjo per a

Torna el Concurs de Balcons, portalades i comerços guarnits 2024

Un any més des de la Fundació Festa Major de Gràcia es