L’AMIC posa en marxa «AMIC Directes», el concurs de joves creadors de contingut audiovisual en català

julio 22, 2022

L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació ha presentat aquesta setmana, al Col·legi de Periodistes de Catalunya, AMIC Directes, un concurs de joves creadors de contingut audiovisual en català adreçat a alumnes de 2n cicle d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà.

AMIC Directes proposarà de crear un contingut audiovisual a través d’una plataforma (Twitch, Youtube…) , d’una durada mínima de 20 minuts, i tindrà dues categories de participació: territori i esports. El concurs començarà al setembre i al desembre un jurat especialitzat realitzarà la selecció.

A la presentació la professora de Lingüística de la C i presidenta del consell lingüístic assessor del Govern, Carme Junyent, ha destacat que l’objectiu és rehabilitar la llengua catalana de la forma més atractiva pels joves, ja que en definitiva són el futur. A continuació, la filòloga i creadora de continguts audiovisuals a les xarxes socials, Gal·la Martí, ha remarcat que el concurs és molt interessant perquè ajudarà als joves a tenir referents en la seva llengua. També, la streamer de videojocs en català a Twitch, Laia Nerín, ha subratllat que el concurs contribuirà a normalitzar que el jovent pugui tenir un abast de contingut en català.

L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) celebra aquest any el seu 25è aniversari, i supera els 500 mitjans associats en suport paper i digital repartits pels diferents territoris de parla catalana, i que superen el 1.300.000 lectors i més de 13.000.000 de navegadors únics. El digital TOT Gràcia també forma part de l’AMIC.

Don't Miss

EL CNL posa en marxa cursos intensius de català aquest estiu

Un any més el Consorci per la Normalització Lingüística torna a posar