El Senglar Rialler ja ha començat a Gràcia

Aquest passat divendres va començar la primera edició del cicle de concerts El Senglar Rialler un projecte organitzat conjuntament amb el grup català El  programant tres actuacions amb grups de música tradicional d’arreu del món que busca compartir sonoritats folk poc habituals. Aquest projecte neix de les ganes de difondre les músiques populars d’arreu d’una manera propera i familiar i de la voluntat de portar a Barcelona grups difícils de trobar en els circuits de Catalunya.

El primer concert va se’n va poder gaudir aquest passat divendres i el grup Huun-Huur-Tu especialistes en cant harmònic Khoomei van ser els encarregats d’obrir aquesta primera edició.

Abagar Quartet que actuaran el divendres 3 de novembre, són un quartet vocal de Bulgària que interpreten repertori tradicional amb una aproximació molt pròpia. Els cants tradicionals búlgars, caracteritzats per les seves harmonies impossibles, ritmes irregulars i una projecció vocal potent i estrident s’han convertit en un fenomen massiu a les xarxes socials amb vídeos que acumulen milions de visites i que generen l’admiració tant dels músics experts com del públic novell.

Per últim, el divendres 10 de novembre actua el quartet anglo-irlandès Flook, grup fonamental en l’escena internacional de la música celta. El virtuosisme, la fusió i l’originalitat han fet de Flook un grup pioner en el seu estil. Després de més de 10 anys sense treure cap disc, el 2019, i per petició popular, Flook va publicar el seu darrer disc Ancora, 2019, que de seguida va satisfer les oïdes dels amants d’aquest estil de música i que formarà part del repertori del pròxim concert a El Senglar Rialler.

You may also like

Comments are closed.

More in Actualitat