El Lliure obre temporada a Gràcia amb «Fàtima» aquest 29 de setembre

Som setembre i els teatres de Gràcia tornen a poc a poc a oferir-nos la seva nova programació per a la temporada del 2022-2023. Així doncs el Teatre Lliure obre la programació escènica a Gràcia d’aquesta temporada amb l’espectacle Fàtima, una coproducció del teatre amb el Grec Festival de Barcelona escrita i dirigida per Jordi Prat i Coll. L’espectacle, que només es va poder veure durant tres dies al juliol, serà en cartell a Gràcia del 29 de setembre al 23 d’octubre.

L’obra |

Fàtima és una faula sobre un camí sense retorn. L’espectacle ressegueix els passos pels carrers del Raval d’una noia jove sota els efectes de la droga. Un periple en el qual es creuarà amb un seguit de personatges -un gat, una gavina, una dona que va la Filmoteca, un traficant, un policia- que posaran en evidència la realitat crua i violenta que ens envolta, així com la naturalesa fràgil i incomprensible de l’ésser humà.

Exposició: “Vol fer teatre i parla de tirar l’escenari?” |

Coincidint amb l’estrena de Fàtima el 29 de setembre, al Lliure de Gràcia també s’obre una mostra sobre la història, l’evolució arquitectònica i els nous usos de l’edifici que l’acull, titulada “Vol fer teatre i parla de tirar l’escenari?”. L’exposició, que es podrà veure fins a final de la temporada, s’articula a partir de fotografies i material històric recuperat, facilitat per la Cooperativa Obrera La Lleialtat i l’Arxiu fotogràfic del Museu de les Arts Escèniques de l’Institut del Teatre.

Juan Carlos Martel Bayod, director del Teatre Lliure, ha explicat que el títol és una cita del llavors president de la Cooperativa La Lleialtat, Joaquim Gubern i Palacios, davant la proposta d’un dels fundadors del Lliure Fabià Puigserver de reformar l’espai per convertir l’edifici en un teatre amb una nova concepció de l’espai, totalment lliure i sense el tradicional amfiteatre a la italiana, l’estiu de 1976.

Una mostra similar sobre el Palau de l’Agricultura -l’actual seu de Montjuïc- s’inaugurarà al vestíbul de Montjuïc el 22 de febrer de 2023. S’hi tractarà la història de l’edifici i de les transformacions i nous usos que ha rebut al llarg del temps.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.

More in Actualitat