El LEM tanca edició amb un creixement de públic notable

El passat 28 d’octubre vam poder gaudir de la darrera actuació del Festival LEM 2023 dels experimentadors sònics Koulomek i Katatsu-Ruids. Així es posava punt final a l’edició d’enguany de l’Encontre Internacional de Música Experimental de Gràcia-Barcelona, també conegut com a Dispositiu LEM 2023.

Aquest ha estat un any de creixement per al festival, segons dades dels seus organitzadors, Gràcia Territori Sonor, en les seves 22 activitats, el cicle ha reunit més de 1.600 espectadors, amb una ocupació superior al 80% i un augment del 57% respecte al públic de l’edició anterior.

Pels nou espais de Gràcia i la resta de la ciutat, hi ha passat una seixantena d’artistes de països com Itàlia, Polònia, els EUA i el Japó, i també de diferents indrets de Catalunya i de la resta de l’Estat; una programació que, com és habitual, ha combinat artistes consolidats i propostes emergents.

Durant quatre setmanes –entre el 5 i el 28 d’octubre– han actuat artistes internacionals com Blaine L. Reininger, històric del rock experimental, que va oferir al Dispositiu l’únic concert de la seva actual gira a l’Estat; el trompetista de jazz d’avantguarda Markus Breuss, que va presentar a Barcelona el projecte ‘The Baltic Connection’; o el guitarrista portuguès Nuno Rebelo, amb un concert únic en solitari. A més, el compositor de Tàrrega Marcel Fabregat va estrenar a Barcelona el seu concert immersiu ‘Opia’ i el col·lectiu 25Hombres va celebrar el seu 20è aniversari.

Així doncs, els organitzadors estan contents dels resultats en el gran creixement del públic del LEM 2023 en relació amb l’edició de 2022. Gràcia Territori Sonor, l’entitat organitzadora, destaca que quatre de les accions del cicle d’enguany van penjar el cartell «d’Entrades exhaurides» i que, en total, la seva activitat d’enguany ha reunit gairebé 1.900 espectadors.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.

More in Actualitat