El carrer Llibertat presentarà la imatge restaurada de Sant Roc dins del actes de Corpus

junio 8, 2023

La comissió de festes del carrer Llibertat ha encarregat la restauració de la figura de Sant Roc, situada a la confluència dels carrers Llibertat i Fraternitat, seguint amb el compromís de la seva conservació. Aquesta restauració ha estat encomanada al taller Avall de Reus, especialista en conservació i restauració de figures eclesiàstiques i de cultura popular.

La imatge de Sant Roc data de l’any 1865. Durant aquests 158 anys els propis veïns i veïnes del carrer s’han fet càrrec de la cura i manteniment de la figura i la fornícula, i actualment la comissió de festes n’és la responsable. L’any passat l’entitat va aconseguir que aquesta i la resta de fornícules de la vila (4 en total) fossin declarades elements de Protecció del Teixit d’Interès.

Tot i aixó els estudis realitzats pel taller semblen confirmar que no es tracta de la figura original, i que aquesta data de voltants dels anys 50 del segle passat.

Presentació de la restauració |

El proper diumenge 11 de juny, coincidint amb els actes de la catifa de Corpus i l’Ou com balla, està previst exposar la imatge al veïnat per tal que la puguin veure de prop i, a partir de les 14:00 h, col·locar-la definitivament a la seva fornícula. L’acte començarà als voltants d’un quart d’una a la plaça de la Virreina, on l’Àliga i el Lleó de la Vila faran una cercavila fins arribar a la cruïlla de Fraternitat i Llibertat.

Veure l’ou com balla |

Dins de les activitats de Corpus promogudes per l’Ajuntament de Barcelona, la Comissió de festes del carrer Llibertat farà, per tercer any consecutiu, una catifa floral, que enguany anirà dedicada a un gremi de guarnidores i guarnidors. També repetiran l’ou com balla, després de l’èxit de l’any passat.

Degut a la situació de sequera, l’entitat va valorar fer l’ou com balla simulat i mogut per aire, però l’energia necessària per a fer-lo funcionar durant tot el dia era molt elevada. Es farà amb un circuit d’aigua tancat, i aquesta aigua serà reutilitzada posteriorment. La desfeta de la catifa està prevista a les 18:00 h i serà protagonitzada pels gegants de la Vila de Gràcia, que efectuaran els seus balls sobre la mateixa

Don't Miss

La Zona de lleure per a gossos de Travessera clausurada

A partir del 15 de juliol de 2024 l’àrea d’esbarjo per a

Diversese obres a Gràcia s’inicien aquest mes de juliol

Aquest mes de juliol s’inicien diverses obres de millora pel que fa