Durant juny i juliol Gràcia celebra la 3a edició del «El Festival Òpera amb Gràcia»

Un any més, i ja és la tercera edició, el Festival Òpera amb Gràcia celebra tornarà al cor del barri de Gràcia el dia 29 de juny i durarà fins al 23 de juliol de 2023. Aquesta iniciativaestà organitzada per Krieger Management i el mestre Guerassim Voronkov amb la col·laboració de l’Oratori Sant Felip Neri de Gràcia i l’Ajuntament de Barcelona.

El propòsit és desencorsetar aquest gènere, per tal de fer-lo més contemporani i assequible per a tots els públics. Sobretot per la gent jove.
Per això, té un esperit col·laboratiu on la prioritat és implicar al barri, a les agrupacions culturals i també donar l’oportunitat a nous talents a donar-se a conèixer. Compta amb la participació d’artistes internacionals de primer nivell com Anna Gomà, Facundo Muñoz o Toni Marsol i el mateix Voronkov i la participació del cor d’Ôpera Terrassa.

Tota la programació gira entorn del món de la lírica, enfocat aquest any en la perspectiva de gènere amb concerts, un espectacle de nova creació i la posada en escena (de mig format) de l’òpera Carmen de Bizet i l’escenificació amb formació de cambra (en la seva versió íntegra) de La Serva Padrona de G.B.Pergolesi.

Les propostes de l’edició del 2023 |

El festival arrenca amb un concert presentació al Centre Cívic Navas el 29 de juny. Des del 8 al 22 de juliol el Claustre de l’Oratori de Sant Felip Neri de Gràcia acollirà les següents activitats:

El dissabte 8 de juliol, es representarà Carmen de G. Bizet, en versió semi escenificada amb el Cor de l’Òpera de Terrassa i els cantants Facundo Muñoz, Anna Gomà, Juan Carlos Esteve i Violeta Alarcón dirigits musicalment per Guerassim Voronkov i escènicament per Maria Voronkova.

El dissabte 15 de juliol es presenta l’espectacle de nova creació Les dones en la història de l’òpera, un viatge que gira entorn de la figura femenina des del barroc, fins avui, interpretat per la pianista Olga Kobekina, l’actriu i directora d’escena Maria Voronkova i la soprano Romina Krieger

I el dissabte 22 de juliol s’estrena l’òpera La Serva Padrona de G.B. Pergolesi en versió escenificada amb un petit conjunt instrumental protagonitzada per la soprano Cecília Rodríguez i el baríton Toni Marsol.

El festival incorpora aquest any una nova activitat: un cicle de concerts de música de cambra que tindrà lloc els diumenges 9, 16 i 23 de juliol al mateix Claustre. Podeu consultar la programació al seu web oficial.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.

More in Actualitat