Dos creadors iconoclastes obren la tercera setmana del LEM 2022

La tercera setmana del Festival LEM 2022 arrencarà amb una trobada entre dos dels creadors més iconoclastes de la música catalana: White Pèrill i Eloi el Bon Noi. L’actuació s’emmarca en el cicle dels «Encontres en l’Espai-Temps», que va més enllà del festival i proposa maridatges artístics sovint inèdits. És el cas del de White Pèrill i Eloi el bon Noi, dos artistes amb una trajectòria coincident però que mai fins ara havien treballat plegats.

House, nu-jazz i live coding |

White Pèrill és un dels ‘alter egos’ de Marc Mateu, músic, productor i compositor d’Igualada. Amb aquest nom va publicar un EP barrejant house, nu-jazz ambient, i va enregistrar sessions d’ambient-noise on experimenta i improvisa amb textures, atmosferes i un estil ben singular. Com a Red Pèrill, el seu pseudònim més conegut, fa música electrònica des de principis dels 2000. Abans, havia format part del grup de rock progressiu Albatros i de la banda de nu-jazz Bravadúnia. L’any vinent participarà al projecte Opus One, un grup de músics catalans que reproduirà íntegrament el ‘Tubular Bells’ de Mike Oldfield. Per la seva banda, Eloi Isern és un reconegut experimentador electrònic que barreja ciència amb creació artística i programació en directe. Pertany al col·lectiu internacional Top Lad i és deixeble, entre d’altres, de Robert Fripp (King Crimson), Enric Palomar i Manuel Granados. Eloi el Bon Noi és conegut pel seu estil irreverent i sarcàstic, pròxim a l’humor de l’absurd.

L’Encontre en L’Espai-Temps entre aquests dos músics tindrà lloc el proper dijous 20, a les 8 del vespre, a la seu de l’entitat organitzadora del LEM, Gràcia Territori Sonor (Igualada, 10).

Propostes de Sardenya i Almeria |

El Centre Cívic Convent de Sant Agustí serà altre cop un dels escenaris del LEM, amb algunes de les propostes dels festivals amb què el LEM té acords de col·laboració. Del Festival Signal (Sardenya), en ve Valerio Marras, que sota el nom de S A R R A M duu una proposta d’electrònica experimental amb ribets d’ambientdrone i post-rock. Al LEM presentarà ‘Albero’, un viatge sonor i intens inspirat en el paisatge antic i feréstec de Sardenya que ha estat present als festivals més prestigiosos de música experimental del continent europeu.

El concert tindrà lloc divendres 21 i el seguirà altre artista amb pseudònim, Josep Maria Soler SolàStahlfabrik. Resident a Andalusia des de 2003, actuarà en representació del festival Morada Sónica (Almeria). Soler és músic experimental, artista sonor, divulgador, blogger, radiofonista i agitador cultural des de la dècada de 1980.

L’any 2007 va posar en marxa el projecte Stahlfabrik, primer com a duet i posteriorment en solitari, amb la idea de recrear un món apocalíptic, industrial, mitjançant l’ús de sintetitzadors, gravacions de camp i la projecció d’obra de l’artista visual Rafael Flores.

Míriam Cano, Martí Sales i Sara Fontán protagonitzen l’Àgape |

L’Àgape, un maridatge de músicapoesia i gastronomia, és un dels actes centrals del LEM des de fa anys. Aquest cop, el bar Casa Almirall acollirà aquest diumenge 23 a les 13h una trobada amb els poetes i escriptors Míriam Cano i Martí Sales, que no només recitaran sinó que també cuinaran; i la violinista Sara Fontán. L’Àgape és una de les activitats més estimades del cicle i sempre resulta sorprenent, mesmeritzant i deliciosa.

You may also like

Comments are closed.

More in Actualitat