Casal Corpus Grup de Teatre: El Teatre amateur professional

El Casal Corpus Grup de Teatre celebra els seus 36 anys amb una temporada de premis i amb la posada en escena altre cop de la secció infantil de teatre. 

La diferència principal entre una companyia de teatre professional i una d’amateur seria que en la primera els seus actors i tècnics reben una contraprestació econòmica per la seva feina, mentre que els de l’amateur tan sols reben l’escalfor i els aplaudiments del públic.

Però a l’hora de treballar l’esforç i la dedicació són les mateixes i potser fins i tot més encara: fer coincidir horaris d’assaig, adaptar-se a les necessitats dels seus integrants, trobar espais a preus assequibles per a poder assajar, trobar una sala de lloguer on poder representar les obres i finalment fer una bona campanya per donar a conèixer les obres que programaran durant la temporada i omplir el pati de butaques.

Tota aquesta feinada és la que han fet els integrants del Casal Corpus Grup de Teatre de Gràcia en els darrers 36 anys. Una companyia amateur que va néixer a finals de la dècada dels 80 amb infants, joves i grans i que porta a terme, principalment, representacions, i fa d’escola per mitjà dels seus tallers de teatre amateur. Al principi el grup era per a infants, però els pares que els portaven als tallers de teatre també s’hi van afegir i van crear el grup d’adults. L’Elena Cañada, responsable del grup, ens confirma que fer quadrar números no sempre és fàcil, però fins ara se’n han sortit prou bé. A més enguany han recollit diversos premis en reconeixement de la seva feina cultural.

A l’espai de la Parròquia de Corpus Christi del carrer de Bailèn 175 tenen el seu laboratori, on neixen projectes com ara «Consell familiar» i «Passat el riu» guardonats amb diferents premis. De cara al setembre volen tornar als orígens i posar en marxa novament el grup de teatre infantil i juvenil. Si teniu canalla aquesta és la vostra oportunitat atès que busquen mainada d’entre 3 i 11 anys per reactivar el Grup Infantil.

Podeu contactar amb ells al mail comunicacio@teatrecorpus.cat

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.

More in Actualitat