Arriba del 5 i el 28 d’octubre la 28a edició del Dispositiu LEM 2023

septiembre 29, 2023

Aquest passat dijous al Centre Artesà Tradicionàrius es va fer la presentació oficial de la nova edició de l’Encontre Internacional de Música Experimental de Gràcia-Barcelona, o si preferiu com es coneix més popularment la 28a edició del Dispositiu LEM 2023.

Entre el 5 i el 28 d’octubre el festival organitzat per Gràcia Territori Sonor ens proposarà descobrir nous artistes, ja que en total i hi haurà vint-i-tres accions amb un ampli ventall de propostes de tota mena. Entre els noms poder més destacats cal esmentar Blaine L. Reininger, fundador de la banda de post-punk Tuxedomoon, o altres artistes importants de l’escena nacional i europea com Markus Breuss.

L’inici del festival serà el dijous 5 d’octubre al Museu de la Música amb la música d’EclectikTronik, que és el pseudònim de Ben Roberts que presentarà un espectacle on les instal·lacions sonores, el vídeo i les actuacions en directe empra principalment aparells modificats, deixalles electròniques i gravacions d’àudio i vídeo trobades. El seu ‘Found Tapes Archive’ consisteix en tota mena d’enregistraments casolans no-comercials realitzats per desconeguts en formats analògics obsolets: bobines, minicassets, cartutxos de 8 pistes, Betamax, 8mm… trobats per carrers i encants de mig món des de 1985. Les seves actuacions en directe, que anomena ‘analogue happenings’, són espectacles on fa servir tocadiscos múltiples modificats, televisors de tub i materials electrònics diversos.

Pel que fa als espais podrem gaudir del LEM 2023 a cinc espais diferents entre ells: el Centre Cívic La Sedeta, Centre Artesà Tradicionarius-CAT, seu de Gràcia Territori Sonor i, com a novetat significativa, l’espai de l’associació cultural La Felpa i la sala La Kontra.

I els artistes? Doncs podre escoltar enguany a Nuno Rebelo també al concert inaugural, el duet Metronome’s Tales, el Col·lectiu de Soundpaiting de l’Escola Municipal de Música – Centre de les Arts de l’Hospitalet, Pep Pascual, David Picó i Miquel Àngel Marín, Ultramega, DJ Pinganillu Nyap, Perry Frank, Fe Baido, Dr. Truna, entre molts d’altres. Podeu consultar tota la programació en aquesta web.

Don't Miss

El TOT Gràcia Magazine #20 d’estiu ja és al carrer

Aquesta setmana ja s’ha repartit el número 20 del TOT Gràcia Magazine,

Del 27 de juliol i fins al 22 d’agost tall per obres a la L4 del Metro

El Metro de Barcelona està en obres, des de fa setmanes els