Una exposició repassa la història del viaducte de Vallcarca

Aquest cap de setmana Vallcarca celebra amb diverses activitats el centenari de la construcció del viaducte de Vallcarca l’any 1923. Una de les propostes que podrem veure fins al 10 d’octubre de 2023 és l’exposició titulada «El viaducte de Vallcarca: cent anys unint els barris».

L’exposició la podrem veure al Centre Cívic El Coll – La Bruguera i més tard passarà per altres equipaments. La mostra ofereix un repàs per la història de la infraestructura: l’orografia de la zona, les reclamacions del veïnat, les característiques innovadores de construcció i l’impacte que ha tingut en aquest segle de vida.

Les fotografies i, per tant, part del material que podrem observar a l’exposició provenen del fons del Grup d’Estudis del Coll-Vallcarca i han estat recopilats i seleccionats per Carme Ferrer Vega i Josep Callejón Giménez, membres de l’entitat. Enric Sunyer Coma geòleg i l’enginyer Pere Pina Pallés hi han a portat la informació tècnica necessària per entendre el procés de construcció de l’obra. La inauguració serà aquest dijous 28 de setembre a les 18.30 al Centre Cívic El Coll – La Bruguera.

Un cop finalitzi al Centre Cívic El Coll – La Bruguera, l’exposició serà itinerant i també la podrem veure al Casal de Barri Espai Putxet, Casal de Barri Can Carol, Biblioteca Jaume Fuster, Biblioteca Vallcarca i els Penitents-M. Antonieta Cot i finalment a principis del 2024 a la seu del Districte de Gràcia.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.

More in Actualitat