TOT Gràcia: els antecedents d’un passat no massa llunyà

A Gràcia hem vist néixer moltes publicacions, algunes de les quals han passat a ser referents històrics. En aquest article us volem explicar que abans de nosaltres han existit altres capçaleres amb el nom de “TOT Gràcia”, que serveixin aquestes línies com a petit homenatge a les persones que les van fer possibles.

Si una cosa ens ha ensenyat la humanitat i els nostres avantpassats és que la història sempre es repeteix. Ja siguin en cicles econòmics, culturals, o els menys desitjats, les guerres, tan terribles com les que actualment estem vivint.

Això que les històries es repeteixen també els passa a algunes publicacions. Quan l’actual equip del TOT GRÀCIA va decidir tirar endavant l’any 2016 aquesta publicació en paper no sabíem pas que anteriorment el districte de Gràcia ja havia acollit una altra publicació amb el mateix nom.

Així doncs, el primer número d’aquell TOT Gràcia sortia al carrer la segona quinzena d’abril de l’any 1988. Editat per TOT Editorial S.A. trobàvem la seva redacció al carrer Verdi 75, i els crèdits ens informen que s’imprimia a un taller del carrer Topazi 21.

El format de la revista era també reduït, típic d’aquella època, amb 32 pàgines en blanc i negre. La contraportada informa que se n’editaven 10.000 exemplars que eren distribuïts a fleques i als comerços anunciants. Entre les empreses anunciants hi trobem videoclubs, la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona, jardineries, botigues de roba i moda, centres d’estètica i perruqueria, restaurants… però tot i haver passat trenta-quatre anys d’ençà d’aquell 1988, hi podem trobar anuncis de comerços que encara avui dia perduren oberts i donant serveis als graciencs, com és el cas de l’anunci de la botiga de músics Disco100, o de l’armeria Alberdi.

No sabem quan va durar l’aventura d’aquest TOT, però si sabem que el novembre del 2012 es tornava a publicar una nova capçalera amb el mateix nom. No va ser fins a l’estiu del 2016 que Gràcia Comunicació va agafar el relleu del TOT GRÀCIA, tornant a editar la capçalera que coneixeu.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.

More in Actualitat