Tercera setmana del LEM: presentació del projecte «Teranyines» i del nou disc de l’anglesa NikNak

octubre 17, 2024
Fotografia: Pere Pueyo

Meitat del mes d’octubre i el LEM 2024 arriba a la tercera setmana on la música electrònica i la improvisació seran les principals protagonistes amb el cicle de música experimental que enguany celebra la 29a edició. Entre dimecres i dissabte hi ha programats cinc concerts, amb noms emergents del panorama internacional i també una mostra del bo i millor de l’escena local.

Un vespre per  gaudir de l’electrònica més innovadora

Aquest divendres 18 d’octubre, al Centre Cívic Convent de Sant Agustí se celebrarà un concert triple centrat en l’electrònica. La primera a actuar serà l’argentina Micaela Trombini, una artista de noise algorítmic que treballa a la frontera de la ciència, la música i l’enginyeria. La seguiran els sards Giacomo Salis i Stefano Manconi, arribats al LEM gracies a l’intercanvi amb el festival Signal de Càller. Duran ‘Below the Surface’, una obra nascuda de la interacció analògica-digital, de la percussió i l’experimentació electrònica. La vetllada la tancarà la portuguesa Dullmea, que ja va ser tota una sensació al LEM 2018. Experimentant amb la veu i elements de modificació del so, ha anat creant una tècnica i un llenguatge propis, abandonant l’ús d’estructures i peces compostes prèviament per entregar-se totalment a la improvisació.

Música, teatre i una distopia afrofuturista

Al Centre Cívic La Sedeta, un espai clàssic del LEM, dissabte 19 tindran lloc dues actuacions molt especials. Es presentarà el resultat de la quarta edició del dispositiu Teranyines, que uneix músiques i artistes d’altres disciplines perquè creïn noves obres. Enguany, el resultat és ‘Conflicte de merda’, una peça d’improvisació al voltant d’un moment molt íntim i universal i desenvolupada per les actrius Blanca Garcia Lladó i Blanca Picó i les músiques Mireia Tejero i Edurne Arizu. A més, també actuarà la britànica NikNak, presentant el seu darrer àlbum, ‘Ireti’. Un disc afrofuturista on reinterpreta les distopies i el cyberpunk amb la perspectiva d’una dona negra i queer. Electrònica pesant en una obra que reflexiona sobre la tecnologia, la identitat i la condició humana en una experiència musical captivadora.

David Ramon

David Ramon. Editor i director del TOT Gràcia Magazine.
Actualment també a Ona Mar Fm.

Número 20 Estiu 2024

Don't Miss

Novetats en l’enllumenat de Nadal dels carrers aquest 2024

Nadal cada cop està més a prop, i per aquesta raó l’Ajuntament

Cap de setmana amb més concerts dins de la programació del LEM 2024

La segona setmana del LEM 2024, l’Encontre Internacional de Música Experimental de