S’estrena l’exposició «Dones i arbres» fins al 22 de juny de 2023

«Dones i arbres» i és nova exposició del Colectiu Minerva Dones Creadores de Gràcia que podem veure fins al pròxim 22 de juny a la sala d’exposicions de la Seu del districte de Gràcia (plaça de la Vila de Gràcia, 2).

«Dones i arbres» ens parla de l’associació de la figura de les dones a la natura en oposició a la dels homes amb la cultura ha estat constant. Aquesta dicotomia ha portat a relacionar les dones amb la sentimentalitat i la irracionalitat. Amb les feines domèstiques, de criança i de cura. A la seva subordinació i desvalorització. Els discursos ecofeministes més actuals han revaloritzat la relació dona-natura, però, alhora, l’han qüestionada.

Així doncs l’exposició vol continuar la recerca de les relacions de les dones amb la natura i els arbres des de diferents mirades i continuar reflexionant sobre els problemes socials i ecològics. Prendre, com a referent, les xarxes entre els arbres dels boscos, que, tot i ser vulnerables i fràgils, amb les seves múltiples connexions, es van fent resistents i duradores. Pensar i suggerir noves relacions, relacions de cooperació i cura mútua no només entre humans sinó també entre espècies.

En aquesta exposició hi participen obres de: Josefina Altés, Teresa Vergés, Sara Reñé, Montserrat Cosidó, Elsa Inzunza, Mercè Amat, Mar Serra, Marisa Ramón, Judith Pellicer, Marta Pérez, Victòria ÍbarsConchi Martínez, Kras Casadevall, Lila Fiorini, Rosa Obiols, Teresa Roig.

You may also like

Comments are closed.

More in Actualitat