L’escola de Jesuïtes Gràcia-Col·legi Kostka rep el primer premi dels Premios Aula2030 de CUCOUNESCO

junio 24, 2024

Gràcies al projecte “Sembrando conciencia verde” de L’escola de Jesuïtes Gràcia-Col·legi Kostka ha guanyat el primer premi dels Premios Aula2030 de CUCOUNESCO.

El projecte guanyador és una proposta de la comissió mediambiental de Jesuïtes Gràcia – Col·legi Kostka, liderada per la Laura Ceraldi, enginyera agrònoma i responsable del Kostka Verd. 

El projecte del Kostka “Sembrando consciencia verde”, ha estat escollit d’entre més de 30 propostes presentades enguany. Es tracta d’un projecte de cura de la biodiversitat urbana en un entorn hostil, emmarcat en l’ODS11 dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de la UNESCO: ciutats i comunitats més inclusives, segures, resilients i sostenible. La proposta del Kostka aposta per reduir l’impacte mediambiental negatiu de les ciutats a través d’iniciatives que transformen físicament l’entorn escolar i fomentar l’educació i consciència ambiental dels estudiants.

El projecte presentat i premiat |

En aquest sentit, els delegats mediambientals de 3r i 4t d’ESO de l’escola van impulsar una proposta d’enjardinament del carrer del Cottolengo, van iniciar un voluntariat mediambiental en el Bosc Turull, així com el cultiu de plantes a
l’escola, per tal de comprendre la seva importància en els ecosistemes urbans, i van instal·lar nius per les aus del Park Güell. Totes aquestes activitats han estat fruit d’una col·laboració amb entitats com l’Aula Ambiental Bosc Turull, DEPANA, Parcs i Jardins de l’Ajuntament de Barcelona, ICO (Institut Català d’Ornitologia) i Park Güell.

L’Escola |

L’escola Kostka, ubicada al costat del Park Güell, pulmó verd del barri i de Gràcia de la ciutat de Barcelona, fa més de 10 anys que va impulsar la iniciativa Kostka verd, un projecte que engloba a tota la comunitat educativa i que va néixer amb l’objectiu d’impulsar iniciatives de conscienciació ecològiques, centrades en la participació activa. Laura Ceraldi, responsable de la iniciativa:“Amb aquest projecte, l’escola, per mitjà de sessions educatives de l’entorn sobre la conservació de la biodiversitat, el canvi climàtic i la importància de la preservació dels ecosistemes urbans, amb xerrades, tallers i activitats interactives, continua amb el ferm compromís d’inspirar els estudiants a convertir-se en defensors del medi ambient i alhora créixer com a ciutadans competents, conscients, compromesos i compassius”.

Els Premis |

Els Premios Aula2030 estan adreçats a alumnes de 3r i 4t d’ESO, batxillerat i F.P. de centres educatius de tot España i Sud-amèrica, que apostin per la sostenibilitat i investiguin i busquin propostes innovadores, l’objectiu principal de les quals sigui crear canvi. El Club de Còrdova per la UNESCO treballa amb la convicció que els objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides han de ser aplicables en el dia a dia.

Don't Miss

La Zona de lleure per a gossos de Travessera clausurada

A partir del 15 de juliol de 2024 l’àrea d’esbarjo per a

Torna el Concurs de Balcons, portalades i comerços guarnits 2024

Un any més des de la Fundació Festa Major de Gràcia es