Ja està oberta la nova zona de jocs infantils al passeig de Sant Joan

A finals d’aquest mes de maig ja s’ha obert al públic la nova àrea de jocs infantils del passeig de Sant Joan entre el carrer de Còrsega i Indústria.

Aquesta nova àrea neix amb l’objectiu d’aconseguir una àrea de joc cent per cent accessible, per una banda, s’ha millorat l’àrea de joc, i alhora també ha permès reforçar la integració del conjunt a l’estructura actual del passeig de Sant Joan. Les obres han significat la substitució del paviment, la instal·lació de la tanca, els jocs i el mobiliari, per adequar les seves característiques a les peticions dels usuaris de la zona i, en general, una reconsideració de la seva integració urbana amb uns jocs més atractius pels infants on podran enfilar-se, gronxar-se, saltar i experimentar.

A dins d’aquesta zona de joc, hi trobaren una àrea anomenada de joc dinàmic on hi trobem el tobogan de rodets, un gronxador, un carrusel i un llit elàstic. Per altra banda hi trobem un altre espai de joc tranquil compost per panells de jocs sensorials, una pissarra vinculada a una taula i uns tamborets, una caseta de fusta i uns intercomunicadors sonors.

L’origen d’aquest projecte es troba en el procés de pressupostos participatius, iniciat el febrer de 2020. El Consell de barri de Camp d’en Grassot i Gràcia nova va proposar renovar l’àrea de jocs infantils amb l’objectiu d’integrar-la a les àrees de joc més properes; i va obtenir 1.350 vots obtinguts del procés participatiu. El novembre de 2021 es va fer una sessió participativa amb infants en aquesta zona de joc per recollir les seves demandes i necessitats. El pressupost total per posar en marxa aquesta nova zona de joc infantil ha estat de 225.000€.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.

More in Actualitat