Gràcia tindrà dos nous espais sanitaris

marzo 1, 2024

A finals d’aquest mes de febrer el Consell Plenari Municipal ha aprovat dos nous projectes urbanístics que tenen com a finalitat dotar a Gràcia de dues noves instal·lacions sanitàries.

La primera serà un centre de protonteràpia al Parc Sanitari Pere Virgili, i per l’altre l’ampliació del CAP Larrard de Gràcia.

El nou espai de protonteràpia s’ubicarà a les instal·lacions de l’antic Hospital Militar de Barcelona. El pla se centra en la reordenació dels sòls corresponents a l’Edifici Ponent-1 i el seu entorn i en preveu una reserva de 12.500 metres quadrats per a espais d’usos hospitalaris i atenció sanitària.

Així doncs, en aquest espai el Servei Català de la Salut té la intenció d’ubicar-hi el Centre de Protonteràpia de Catalunya, un centre independent que donarà servei a tota la xarxa d’hospitals integrats en el sistema sanitari d’utilització pública de Catalunya (SISCAT).

Les instal·lacions s’ubicaran a la planta de soterrani, la planta baixa i la primera planta de l’Edifici Ponent-1. A les plantes 2, 3 i 4 s’hi traslladaran els serveis dels EAIA, l’Hospital de Dia, l’Hospitalització a Domicili, el Programa d’atenció domiciliària i equips de suport i finalment també s’hi ubicarà una àrea de recerca i innovació.

Per altra banda també hi ha un Pla de millora de l’espai urbanístic on està ubicat el CAP de Larrand situat en el número 79 de la Travessera de Dalt. Les obres de millora serviran per ampliar la superfície del CAP amb 370 nous metres quadrats, amb una nova planta en què hi haurà dues noves consultes de medicina i dues d’infermeria, així com un nou box polivalent, una nova sala de grups per a les tasques d’educació sanitària, sis nous despatxos de l’àrea administrativa, tres sales de treball i una sala polivalent. En total, el CAP passarà a tenir gairebé 3.000 metres quadrats de superfície útil.

Don't Miss

El TOT Gràcia Magazine #20 d’estiu ja és al carrer

Aquesta setmana ja s’ha repartit el número 20 del TOT Gràcia Magazine,

Del 27 de juliol i fins al 22 d’agost tall per obres a la L4 del Metro

El Metro de Barcelona està en obres, des de fa setmanes els