Gràcia inaugura una placa commemorativa a l’escriptora Rosa Maria Arquimbau

Aquest mes d’agost s’ha inaugurat una placa commemorativa a la memòria de l’escriptora i feminista Maria Rosa Arquimbau. A l’acte hi va participar el Consell de Dones i la Comissió de Nomenclàtor de Gràcia, la placa està situada en el número 70 del carrer Gran de Gràcia, un dels domicilis on va residir durant la seva joventut fins que va marxar a l’exili, un cop acabada la Guerra Civil.

Rosa Maria Arquimbau va néixer a Barcelona l’any 1908 i va esdevenir periodista i escriptora feminista que també escrivia amb el pseudònim de Rosa de Sant Jordi.

La seva carrera com a escriptora comença d’hora amb tan sols catorze anys escriu els seus primers contes, que s’acabaran publicant en diverses revistes de l’època. Amb el pas dels anys podem afirmar que va col·laborar en gairebé tots els diaris i setmanaris d’esquerres i l’any 1929, amb només dinou anys, va publicar la seva primera obra: un llibret de contes titulat: La dona dels ulls que parlen.

L’any següent, el 1930, va fer tot un seguit de reportatges de caràcter social a la revista Imatges. Col·laborà al setmanari la Rambla, amb una columna nomenada «Films&Soda», des de la qual comentava, sovint amb ironia, els canvis que protagonitzaven les dones. Aquesta motivació social l’hi va fer promoure l’agrupament de les catalanes a favor del vot femení, va recollir signatures a favor de l’estatut i militant d’Esquerra Republicana de Catalunya.

Entre les seves obres va escriure articles, contes, novel·les, i diverses obres de teatre, entre les seves produccions més populars cal destacar la novel·la «Quaranta anys perduts» o obres teatrals com «Les dones sàvies» estrenada al Teatre Romea l’any 1936.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.

More in Actualitat