Descobert el que podria ser el refugi antiaeri 0342 a Gràcia

A finals del mes d’octubre i a causa d’unes obres de reurbanització al carrer Ventalló de Gràcia, s’hauria pogut descobrir el que seria un refugi antiaeri i segons els experts del Servei d’Arqueologia de Barcelona, tot indica que podríem estar parlant del refugi número 0342.

Abans, però de poder saber més informació més precisa, s’estan duent a terme una sèrie de tasques arqueològiques que possibilitin l’accés al recinte. Actualment, l’entrada del refugi es troba tota plena de runa, fins a arribar al tapiat inferior que dona accés a la galeria principal del refugi. En aquest punt, i un cop destapiat, la Unitat de Subsol dels Mossos d’Esquadra accedirà a l’interior del refugi per dur a terme la inspecció pertinent, i comprovar la integritat del mateix i el seu estat. Finalment i segons el seu estat, es procediria a documentar arqueològicament l’espai del refugi mitjançant un escàner 3D, accions que podran confirmar o no si estem parlant del refugi 0342.

El refugi 0342 |

Segons la documentació de l’època aquest refugi va ser construït amb finançament de l’administració pública i el situen pels volts de l’any 1937. Pel que s’indica als plànols, el refugi era de tipus «galeria» això vol dir que l’espai és distribuïda en quatre galeries que s’havien d’unir en un punt central, la cruïlla dels carrers Pare Laínez i el passatge Nogués, formant una creu. L’espai d’accés es podria fer per quatre punts diferents, des del carrer Sardenya, pel passatge Nogués on s’hi trobava dos accessos i finalment el darrer ubicat al carrer Ventalló.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.

More in Actualitat