Cinc anys de l’Àliga de Gràcia

octubre 12, 2023

Ja fa cinc anys que l’Àliga de Gràcia es passeja pels actes i les celebracions més populars de Gràcia i ara la figura estrenada l’any 2018 està d’aniversari. Així doncs, per a celebrar l’efemèride s’han programat diverses activitats.

La primera d’elles és l’exposició «Àligues de Catalunya» que ens fa un repàs al recorregut i també al moment actual de la figura de l’àliga arreu del país, on gaudeix d’un bon nombre d’exemplars. La podeu visitar del 2 al 30 d’octubre a la primera planta del Centre de Cultura Popular la Violeta de Gràcia al carrer de Maspons, 6.

El dimarts 17 d’octubre a les 19.30 hores a l’espai de, La Violeta de Gràcia acollirà la xerrada «Àligues festives. Símbol i diversitat» a càrrec de Xavier Cordomí, investigador i activista en cultura popular d’arrel tradicional.

El dissabte 21 d’octubre a la tarda, es farà una diada de celebració, amb una cercavila pels carrers i places de la Vila de Gràcia, en què, a part de l’Àliga, el Lleó i el Bou de Gràcia, intervindran tres Àligues més convidades: l’Àliga de Terrassa, l’Àliga de Torroella de Mongrí i l’Àliga de Cornellà de Llobregat.

I finalment podem parlar de la publicació del llibre titulat «L’àliga a Catalunya» on ens parla de l’àliga com a figura de seguici, amb un apartat també històric i un altre dedicat a totes i cadascuna de les 58 Àligues existents actualment a Catalunya.

Don't Miss

La Zona de lleure per a gossos de Travessera clausurada

A partir del 15 de juliol de 2024 l’àrea d’esbarjo per a

Torna el Concurs de Balcons, portalades i comerços guarnits 2024

Un any més des de la Fundació Festa Major de Gràcia es