A Gràcia les motos aparcades a la vorera es redueixen un 70%

diciembre 2, 2022

Al passat 2020 l’Ajuntament de Barcelona va posar en marxa el pla« «Barcelona, ciutat de vianants» per tal de reduir les motos aparcades a les voreres de la ciutat, en el cas de Gràcia fins al moment se’n van comptabilitzar més de dues mil motos que incomplien la normativa i estacionaven a les voreres. Així doncs, a partir d’aquell any es va posar en marxa una sèrie d’accions per dona a conèixer la normativa vigent, abans de sancionar als responsables de les infraccions. En una segona fase. Es creava un avís el qual es notificava els conductors de les motos infractores i, finalment, la Guàrdia Urbana va començar a posar sancions i retirar les motos mal aparcades.

A Gràcia un dels punts on es va decidir que calia més intervenció va ser a la plaça del Nord, tot i que es va dividir tota la Vila de Gràcia en 7 àmbits d’actuació, un dels primers espais primer on es va intervenir va ser a l’interior del perímetre comprès per la travessera de Gràcia, Gran de Gràcia, Diagonal i Via Augusta.

Normativa |

A Barcelona hi actualment hi ha la possibilitat d’estacionar la moto a les més de 70.000 places senyalitzades per a motos a la via pública, el que representa més d’un 36% de les places destinades a estacionament, sense tenir en compte les voreres on està permès l’estacionament de motos. A aquesta oferta se li ha de sumar, a més, la de places per estacionament de motos en els aparcaments fora de calçada.

Segons l’Ordenança de Vehicles i Vianants (Art.40), quan no hi hagi possibilitat d’aparcar en la calçada, i sempre que no hi hagi senyalització específica que ho prohibeixi, es pot aparcar en vorera només en les següents condicions:

Si la vorera fa entre 3 i 6 metres d’amplada, es pot aparcar en paral·lel a la vorera (a un mínim de 0,5m del límit de la vorada) i entre els escocells, sense entorpir el pas de sortides de pàrquings, papereres, contenidors, i a un mínim de dos metres dels passos de vianants i les parades d’autobús.
Si la vorera fa més de 6 metres es pot aparcar en semibateria, sempre que hi hagi més de 3 metres lliures de pas.

Resultats |

El dia d’avui , a la Vila de Gràcia s’han ampliat amb 116 places més els aparcaments a la calçada dels que ja existien, a més s’ha reforçat la senyalització vertical en 12 carrers i s’han promocionat ofertes per aparcar les motos en aparcaments públics del barri. Tot plegat ha aconseguit es reduís fins a un 70% segons fonts municipals, les motos aparcades en voreres i, per tant, millorant la mobilitat dels vianants.

Don't Miss

La Zona de lleure per a gossos de Travessera clausurada

A partir del 15 de juliol de 2024 l’àrea d’esbarjo per a

Diversese obres a Gràcia s’inicien aquest mes de juliol

Aquest mes de juliol s’inicien diverses obres de millora pel que fa