Els Castellers de la Vila de Gràcia creen la «G-Mobilitat» per baixar a Barcelona durant La Mercè

septiembre 18, 2024

Ja és tradició que durant les Festes de la Mercè els Castellers de la Vila de Gràcia utilitzin l’enginy combinat amb el disseny per sorprendre’ns amb alguna acció col·lectiva per reivindicar el passat independent de la Vila de Gràcia (1850-1897), i fer-ho de forma divertida.

Una de les cites més destacades del calendari Barcelonès és la diada castellera de La Mercè. Enguany la festa major de la ciutat tindrà dos grans dies: El diumenge 22, hi haurà la diada castellera històrica de colles convidades amb els Castellers de Barcelona, els Minyons de Terrassa i els Joves Xiquets de Valls. I el dimarts 24 de setembre, diada de la Mercè, la diada de les colles locals amb les vuit agrupacions de Barcelona. Els Castellers de Barcelona, Esquerdats de l’Esquerra de l’Eixample, Colla Castellera Jove de Barcelona, Castellers del Poble-sec, Castellers de la Sagrada Família, Castellers de Sants, Castellers de Sarrià i Castellers de la Vila de Gràcia.

La «G-Mobilitat»

Per aquest motivar als castellers i els seus seguidors a assistir a la jornada castellera de La Mercè sota el crit reivindicatiu i humorístic de «Baixem a Barcelona»,  la colla ha creat la targeta G-Mobilitat«, semblant a les targetes de transport de l’Àrea Metropolitana i a la qual una hipotètica Gràcia independent també en formaria part. Al dors de la targeta hi consten els assajos i diades del mes de setembre, trepidant en l’àmbit casteller, en forma de línia de metro.

Hem de recordar, però que la colla des de fa quatre anys també creen un cartell paral·lel semblant a l’oficial de les Festes de la Mercè per anunciar la diada, segons els castellers «Sempre amb bon humor i portant-ho a la nostra parcel·la castellera i gracienca. Enguany no ha sigut menys i hem imitat la foto del cartell amb canalla de la colla amb el nostre tret més característic, la camisa castellera».

David Ramon

David Ramon. Editor i director del TOT Gràcia Magazine.
Actualment també a Ona Mar Fm.

Número 20 Estiu 2024

Don't Miss

Xavier Miralles “La temporada es presenta amb moltes novetats”

Gràcia disposa d’un nou espai teatral la Sala Pangolí, amb propostes que

L’hospital Evangèlic de Gràcia

Quan pensem en l’Hospital Evangèlic de Gràcia, ens ve al cap sens