La Llibreria Sonora referma Gràcia com la nova ruta musical de Barcelona

septiembre 15, 2024
Fotografia: Carles Batalla

Mig miler de títols d’una trentena llarga d’editorials integren el menú de la primera llibreria especialitzada en pop i rock de Barcelona, que va obrir la persiana el passat març al carrer de Bruniquer 9.

La Llibreria Sonora –nom bilingüe i picada d’ullet a Mèxic- inclou biografies, autobiografies, obres sobre estils, èpoques i escenes –tant en llengua original com traduïdes- que van des del jazz fins al gòspel, passant pel blues, el hip-hop i fins i tot el reggaeton, però també novel·la gràfica i còmic especialitzat. “La idea és tenir un fons de catàleg amb tot el que es vagi publicant”, apunta en Joan Redolad, que va inaugurar aquest espai adjacent a l’estudi de disseny gràfic amb el qual es guanya la vida de de fa més de quinze anys.

Fotografia: Carles Batalla

La combinació del fan apassionat o estudiós -que es desplaça des de Poblenou o Plaça Espanya- perquè “la música mou” i el factor regal ajuden a dinamitzar una botiga on l’oferta resulta tan diversa com el perfil de client, si bé acostuma a ser de 30 anys cap amunt. Entre les vendes més curioses, una enciclopèdia molt tècnica sobre rock progressiu mentre que el llibre de la Rafaella Carrà es manté com una de les peces més cobejades. En Joan recomana els de la Patti Smith, The Blues Brothers i Alex Chilton, líder de Big Star. “Et donen peu a tornar a un moment o reescoltar un grup determinat”.

Fotografia: Carles Batalla

Hereu d’una passió encomanda pels seus germans grans, aficionat a remenar revistes al Mercat de Sant Antoni i autor de portades de discs, en Joan mai s’hauria plantejat muntar Sonora a cap altre lloc de la ciutat. “M’agrada molt viure a Gràcia i actualment és un barri molt musical”. Es va adonar d’aquesta efervescència tot parlant amb el propietari d’una llibreria de segona mà de Madrid, originari de Lesseps, que el va fer concloure que s’ha configurat una ruta de Gràcia en substitució de la tradicional del carrer de Tallers, gràcies a la coincidència de les propostes de B-Core, Disco 100, Surco, El Genio Equivocado, Heliogàbal, Soda, Gràcia Territori Sonor Tube Sound i diverses sales d’assaig.

Fotografia: Carles Batalla

Mentre escampa la bona nova per Instagram, Sonora enllesteix el seu web i una programació a partir de setembre amb presentacions i xerrades, sense descartar que s’hi puguin improvisar cançons durant algun acte, si l’ocasió ho requereix. “L’objectiu és anar-li donant vida i que duri”, remata Redolad.

Número 20 Estiu 2024

Don't Miss

Noves restriccions de mobilitat en els entorns del Park Güell apartir de setembre

A partir del dimecres 18 de setembre, serà una mica més complicat

Any Clavé al C.A.T. amb l’exposició «Clavé. El codi de la utopia»

Aquest 2024 és l’any Clavé i se celebra el vicebntenari del naixement