El carrer Llibertat homenatja la vinya i el vi rememorant el guarnit de fa 50 anys

Fotografia: Una edició passada de la Festa Major

Aquest any 2024 la Comissió de Festes del carrer Llibertat ha decidit dedicar el seu guarnit d’enguany a la vinya i el vi, com a element intrínsec de la cultura mediterrània i del paisatge de Catalunya. Precisament l’any 1974, ara fa 50 anys, el carrer ja va fer aquesta temàtica, aconseguint el primer premi en el concurs de guarnits. Aquell 1974 era el segon any de recuperació de la Festa Major, després d’un temps d’aturada, una edició en la que només va haver-hi sis carrers guarnits (enguany en seran 23).

El primer premi del carrer Llibertat l’any 1974 no va ser l’únic fet destacat. A Gràcia és tradició penjar les banderes dies abans de la Festa per indicar que un carrer es guarnirà. En aquella època de dictadura i repressió, les autoritats van obligar els festers a retirar la senyera del seu carrer. El guarnit d’enguany vol ser, també, un homenatge a totes les persones que han col·laborat en mantenir viva la Festa Major en els moments més difícils.

Així doncs del 15 al 21 d’agost el carrer Llibertat es converità en un pasiatge per gaudir entre vinyes, però a més enguany la festa major vindrà marcada també per dues accions que intentaran reduir la massificació: per una banda el el lliurament de premis s’endarrereix fins el 19 d’agost, s’introdueix la nit tranquil·la sense concerts ni música amplificada el 18 d’agost. Aquestes accions s’han acordat després d’un treball de debat entre les diferents entitats per posar damunt de la taula la problemàtica de la massificació que pateix la Festa Major de Gràcia i pactar
mesures per destensionar la festa i apropar-la més al veïnat. En aquesta línia, el carrer Llibertat ha decidit retrassar i limitar la publicitat dels actes que realitzaran durant la Festa Major, amb la intenció de reduir la massificació en aquest carrer.

Número 20 Estiu 2024

Don't Miss

Noves restriccions de mobilitat en els entorns del Park Güell apartir de setembre

A partir del dimecres 18 de setembre, serà una mica més complicat

Els Castellers de la Vila de Gràcia creen la «G-Mobilitat» per baixar a Barcelona durant La Mercè

Ja és tradició que durant les Festes de la Mercè els Castellers