La Plaça del Folk celebra la seva 20a edició aquesta Festa Major

Si enguany el Centre Artesà Tradicionàrius celebra el seu 30è aniversari, aquest estiu l’efemèride s’acaba d’arrodonir amb el 20 aniversari de la celebració per la Festa Major de Gràcia de la programació de la Plaça del Folk.

L’any 2005, el CAT Tradicionàrius va tenir l’encàrrec del Districte de Gràcia per programar un dels espais més emblemàtics dins de la Festa Major de Gràcia, la Plaça del Folk, que s’ha convertit en un espai de referència dins de l’àmplia programació de la Festa Major de Gràcia. Actualment, el Districte de Gràcia, la Fundació Festa Major de Gràcia i el CAT Tradicionàrius presenten la 20a edició de la Plaça del Folk que celebrarà del 15 al 21 d’agost.

La programació de la Plaça del Folk serà variada amb diferents propostes segons l’horari, durant els matins hi haurà jocs tradicionals i a la tarda podrem participar de diferents tallers i a la nit la música i els concerts en seran els protagonistes.

La Plaça durant els matins:

A partir de les 12.00 hores i  les 14.00 hores cada dia des del 16 d’agost hi hauran activitats per a tots els públics. El divendres 16.08, el dissabte 17.08 i el dimarts 20.08  la plaça es convertirà en un gran espai lúdic de Jocs Tradicionals conduïts per Button Market BCN, una proposta per aprendre, per jugar, per trobar-nos, per divertir-nos. El dilluns 19.08 la companyia La colla pirata presenten l’espectacle familiar El més gran tresor, una festa interactiva i didàctica plena de música, gags coreografies i jocs.

Pla plaça a la tarda:

Els Tallers de música, danses i cançó són un referent del Centre Artesà Tradicionàrius durant tot l’any i ara també a la Plaça del Folk. Els Tallers de la Plaça del Folk s’han programat a partir de les 19.00 h per introduir-nos a les danses del Pirineu, divendres 16.08, amb Orquestrina Trama o als balls i bureos de les Terres properes els Pots de Tortosa-Beseit- Morella, dilluns 19.08, amb Rondalla dels Ports amb un concert després del taller; a la rumba i a les palmes, dissabte 18.08, amb Sabor de Gràcia; o al cant i la pandereta gallega, dimarts 20.08, amb Namorala Pandereteiras amb una mostra després del taller.

Les nits a la Plaça del Folk: 

Pel que fa a la prograamció nocturna els Coi Els Montgrons que inaugurarà la plaça, dilluns 15.08; l’Orquestrina Trama i Hidra ens presenten una nit de Ball Folk amb un repertori de ballables tradicionals i de nova creació, dimarts 16.08, la rumba catalana amb la gent de Sabor de Gràcia, dimecres 17.08; l’Alidé Sans, una dona reivindicativa que presenta un concert que batega entre dos llenguatges: la música i l’occità-aranès, dilluns 19.08; la barreja de ritmes d’arrel i moderns de La Cosina, dimarts 20.08, que compartirà dia amb All Folk una proposta musical plena d’humor; i pel darrer dia, dimecres 21, doble concert amb el  grup Acrag, guanyadores del concurs DescoNnecta i el ball de Gralles amb Els Quatrevents.

La programació de nit es complementarà amb punxa discos folk: PD MiStu, dilluns 15.08, i el DJ Mussol, dissabte 17.08. Per acabar d’arrodonir la programació, com cada any, el grup de percussió resident al CAT, Kabum, amenitzarà les estones d’abans i després de cada concert els dies 16, 17, 18 d’agost.

La Nit Tranquil·la:

La Nit tanquil.la de la Plaça del Folk, serà el diumenge 18.08, i l’objectiu és el de recuperar el joc tradicional a la fresca al capvespre a càrrec de Button Maker BCN i acompanyats de la música a cau d’orella amb el grup Niu.

David Ramon

David Ramon. Editor i director del TOT Gràcia Magazine.
Actualment també a Ona Mar Fm.

Número 20 Estiu 2024

Don't Miss

Noves restriccions de mobilitat en els entorns del Park Güell apartir de setembre

A partir del dimecres 18 de setembre, serà una mica més complicat

Any Clavé al C.A.T. amb l’exposició «Clavé. El codi de la utopia»

Aquest 2024 és l’any Clavé i se celebra el vicebntenari del naixement