Barcelona arriba als 40 graus de temperatura

julio 31, 2024

Aquesta setmana a la ciutat de Barcelona s’han registrat temperatures de 40 graus una de les temperatures més altres dels darrers anys.

De fet, aquest dimarts el termòmetre de l’Observatori Fabra de Barcelona va registrar 40,0 ºC de temperatura màxima, segons el termòmetre. Aquest és un nou rècord absolut d’ençà que presta servei de forma ininterrompuda durant els cent deu anys de dades. La temperatura més alta de 39,8 ºC es va enregistrar el juliol de l’any 1982.

Per aquest motiu l’Ajuntament de Barcelona ha activat la fase d’alerta diürna del Pla Calor i canvia a fase d’emergència per nits tòrrides. Això vol dir que s’activa el dispositiu preventiu de carrer per distribuir recomanacions per combatre la calor, informació dels espais refugi de la ciutat i lliurament d’aigua, cantimplores, gorres i ventalls a persones sense llar en situació vulnerable.

Així doncs, aquests pròxims dies encara s’espera jornades prou calorosos, i per tant es recomana veure aigua, fer activitats aquàtiques i no exposar-se al sol durant les hores de més intensitat des de les 12 fins a les 17 hores. També cal hidratar els animals de companyia i no treure’ls a passejar en les hores de més sol. Si no es disposa d’una ventilació adequada a la llar també podem desplaçar-nos alguns dels refugis climàtics que disposa el districte de Gràcia.

Número 20 Estiu 2024

Don't Miss

Xavier Miralles “La temporada es presenta amb moltes novetats”

Gràcia disposa d’un nou espai teatral la Sala Pangolí, amb propostes que

L’hospital Evangèlic de Gràcia

Quan pensem en l’Hospital Evangèlic de Gràcia, ens ve al cap sens