S’obre la convocatòria per proveir més de 300 places residencials per a persones amb discapacitat

El Departament de Drets Socials ha obert aquest dimarts 25 d’octubre la convocatòria pública per proveir més de 300 noves places de residència i llar residencial per a persones amb discapacitat. La majoria corresponen a la província de Barcelona (210). L’objectiu és reduir les llistes d’espera i donar resposta a les necessitats residencials del col·lectiu de persones amb discapacitat. Les entitats acreditades tenen fins al 15 de novembre per accedir a la convocatòria.

En concret, es tracta de 321 places en el conjunt de Catalunya. Aquestes places es repartiran en quatre tipus de serveis: 81 places per a centres residencials per a persones amb discapacitat intel·lectual amb trastorns de conducta, 16 places per a centres residencials per a persones amb discapacitat física amb necessitat de suport extens o generalitzat, 38 places per a llars residència per a persones amb discapacitat intel·lectual amb trastorns de conducta, i 186 places per a llars residència per a persones amb discapacitat intel·lectual amb necessitat de suport intermitent, limitat, extens o generalitzat.

La majoria de les places (210) es destinaran a la província de Barcelona, mentre que 32 seran per a Girona, 32 per a Lleida, 28 a Tarragona i 19 a les Terres de l’Ebre. Per accedir a aquesta convocatòria, les entitats han de disposar de l’acreditació corresponent i el servei ha d’estar inscrit en el registre d’entitats, serveis i establiments socials d’aquest Departament. El termini per presentar les sol·licituds s’acaba el 15 de novembre.

Des de Drets Socials assenyalen que la prioritat és «reduir les llistes d’espera per accedir a places de centres residencials» i que la convocatòria s’emmarca «en el pla presentat pel Govern per ampliar el nombre de places dels serveis adreçats a les persones amb discapacitat».

Text: Social.cat / AMIC 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.

More in Actualitat