S’engega la 37a edició del Festival Folk Internacional Tradicionàrius fins al 22 de març

Gener i a Gràcia és sinònim de la primera gran fita cultural de l’any, això vol dir que torna una nova edició del Festival Folk Internacional Tradicionàrius, que del 12 de gener i fins al 22 de març d’aquets 2024 omplirà de música folk les properes setmanes.

El Tradicionàrius va néixer l’any 1988 com a Cicle de Música Tradicional dels Països Catalans, i s’estenia al llarg del primer trimestres de l’any. Aquesta edició és la que en fa 37 i el festival ens proposa més de 55 activitats al voltant de la música folk i d’arrel tradicional dels Països Catalans, però també del País Basc, de Galícia, de la Karèlia finlandesa, de Bulgària, d’Itàlia i del Kurdistan. Com sempre, serà l’aparador de propostes intergeneracionals amb artistes de l’escena folk més actual, però donant cabuda a les veus i les músiques més arrelades; el públic podrpà gaudir de 19 estrenes de projectes i treballs discogràfics, 3 presentacions, així com de concerts especials que commemoraran aniversaris destacats.

La inauguració aquets divendres 12 de gener |

Les veus del CAT I La inauguració de la 37a edició del Festival Tradicionàrius tindrà lloc el divendres 12 de gener de 2024 i arrencarà amb la tradicional cercavila des de la plaça de la Vila al CAT amb Kabum i el Col·lectiu Guirigrall. Seguidament, acollirà l’espectacle, Les veus del CAT, que explicarà a través de records, vivències, fotografies, audiovisuals, espais, persones, artistes i música, sobretot molta música, el que ha viscut el Centre Artesà Tradicionàrius.

Els concerts |

En aquesta edició podem gaudir de les propostes de: Värttinä, música de la Karèlia, Gran Conjunt de Música d’Arrel de l’ESMUC amb Carles Belda, Marcel Casellas i La Vella Clúndia, Korrontzi, Trèvol, guanyadors del Concurs Sons 2023, La viu viu, i la Cercavila amb les Colles de Cultura i Mesclat entre d’altres.

Porpostes al voltant del Festival |

Trad d’autor I La col·laboració del Tradicionàrius amb un cicle germà com és el BarnaSants, consagrat a la cançó d’autor, es reafirma un any més amb una programació de 5 concerts al CAT Tradicionàrius que permetrà escoltar figures reconegudes tant del vessant del folk com del cantautor: amb Carola Ortiz, Verdcel, Magalí Sare i Manel Fortià, Alidé Sans, i Miquel Gil.

També torna el Tradicionàrius al Palau enguany el 13 de març amb Tarta Relena + Cocanha + Los Sara Fontán. 

El Tradicionàrius a Santa Eulàlia I El divendres 9 de febrer el Festival Tradicionàrius baixa a plaça Sant Jaume per celebrar la Festa Major d’hivern de la ciutat, Santa Eulàlia, i el divendres de Carnaval! Ho farà al so de Glam Folk i La Cosina. 

També tornen les Nits de ball de folk al CAT amb tres proposte si també Folk als Mercats, amb tres propostes diferents als tres mercats de Gràcia. Trobareu més informació a la web del festival.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.

More in Actualitat