Reconeixement als carrers Verdi i Mozart pels 100 anys de guarnit de Festa Major

Enguany el districte de Gràcia amb la Fundació Festa Major de Gràcia iniciaran un procés per reconèixer l’esforç i el treball dels festers i festeres i de les entitats que treballen i han treballat per a dur a terme la Festa Major de Gràcia.

El reconeixement vol recordar a les generacions passades que han dut la flama de la festa major i que han treballat per a guarnir els carrers, any rere any. Una feina veïnal i col·lectiva que sense l’esforç de la comunitat no seria possible viure la festa tal com l’entenem.

Aquesta iniciativa es va decidir posar en marxa, després de l’èxit del reconeixement realitzat l’any passat al carrer de la Llibertat per celebrar 150 anys de festa major al seu carrer.

Així doncs, aquest 2023 el reconeixement serà pels carrers centenaris de Verdi amb informació sobre el seu primer guarnit l’any 1862 Mozart l’any 1907 i per a les seves respectives comissions de festa major. Els dos carrers, tindran una placa commemorativa de l’efemèride, i així serà establerta en els d’inversos carrers i places on hi ha hagut registre d’activitat festera i associativa des de fa més de 100 anys.

Com que la llista de carrers que tindran aquest reconeixement no és pas curta, els responsables han decidit que cada any de festa major hi haurà dos carrers que tindran la placa commemorativa, fins a arribar a tancar la llista.

La descoberta de les plaques es durà a terme el dimecres 16 d’agost de 2023, en el cas del carrer Mozart serà a les 12.30 hores en el número 31. I en el cas del carrer Verdi a les 13.30 hores al número 81.

Don't Miss

La Zona de lleure per a gossos de Travessera clausurada

A partir del 15 de juliol de 2024 l’àrea d’esbarjo per a

Torna el Concurs de Balcons, portalades i comerços guarnits 2024

Un any més des de la Fundació Festa Major de Gràcia es